Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin olarak İsveç’teki mevcut durum çerçevesinde, vatandaşlarımızın salgından en az şekilde etkilenmelerini teminen Konsolosluk Şubemizin çalışma düzeninde değişikliğe gidilmiştir.

Konsolosluk Şubemiz 19 Mart 2020 Perşembe gününden itibaren 10:00-13:00 saatleri arasında başvuru kabul edecektir.

Daha önce 16:00-17:30 saatleri arasında sunulan telefon saati hizmeti geçici bir süreliğine durdurulmuş olup, vatandaşlarımızın sorularını [email protected] adresine iletmeleri rica olunur.

Acil durumlarda vatandaşlarımız +46 73 590 02 05 ve +46 73 572 00 95 numaralı telefonlardan Büyükelçiliğimize ulaşabilirler.

Daha önce posta yoluyla kabul edileceği duyurulan başvurular (Doğum tescili, Evlilik tescili, Ölüm tescili, Çok vatandaşlık tescili, Tebligat işlemleri, Adres beyanı, İkamet Belgesi, Tercüme tasdikleri) tebligat işlemleri hariç durdurulmuş olup, bu başvurular bir süre için şahsen ya da postayla kabul edilmeyecektir. Tebligat işlemleri posta yoluyla yürütülmeye devam edecektir.

19 Mart ve daha sonraki tarihler için randevusu bulunan vatandaşlarımızın aciliyet içermeyen tüm randevularını ertelemeleri, zorunluluk arzetmeyen konularda şahsen başvurudan kaçınmaları önemle rica olunur.

Halihazırda randevuları bulunan vatandaşlarımıza ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Cenaze işlemleri Konsolosluk Şubemizin açık olduğu 10:00-13:00 saatleri arasında yapılabilecektir. Acil durumlarda yukarıda belirtilen nöbetçi telefon numarasından Büyükelçiliğimiz ile temasa geçilebilir.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Editör: İsveç Gündemi