Stockholm Haninge bölge gazetesinin haberine göre, Canan Görgülü'nün 7 yaşındaki kızı arkadaşı ile okul bahçesinde oynarken, motosiklet ve ya mobiletle gelen iki kişi tarafından kaçırılmaya çalışıldı.

Gazeteye açıklamalarda bulunan Canan Görgülü, olayın temmuz ayında ve okulun tatil olduğu bir zaman diliminde meydana geldiğini belirtirken, sözkonusu kişilerin ''şeker ister misiniz?'' şeklinde kızları okul bahçesinin dışarı çıkarmaya çalıştığını ve küçük kızların bunu kabul etmediğini kaydetti. 

Daha sonra kızları kaçırmaya çalışan kişilerin başarısız olduğuna değinen Görgülü, yeniden böyle bir olay yaşanması için sözkonusu kişilerin bulunması gerektiğinin altını çizdi. 

Polis olayla ilgili küçük kızların ifadesi yönünde soruşturma başlatırken, şüpheliler hakkında bir ize rastlayamayınca dosyayı kapattı.

Polisin iyi niyetinden şüphe duymadığını işaret eden Görgülü, polisin soruşturma sırasında iki aileyi de bilgilendirmediğini vurgularken, okul yönetimininde olayı karartmaya çalıştığı eleştirisinde bulundu. 

Editör: İsveç Gündemi