İsveç'in başkenti Stockholm'de, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı protesto edildi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Teşkilatının da bulunduğu Kudüs Komitesi tarafından organize edilen gösteriye, yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Gruptakiler, Humlegarden Parkı'ndan ABD Büyükelçilik binasına yürürken Filistin, İsveç ve Türk bayrakları ile "Kudüs Filistin Başkentidir" "Filistin’e Özgürlük" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Gruba, İsveçli sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, İsveç İslam Federasyonu, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG), İsveç Ülkü Ocakları Derneği ve İsveç Uygur Maarif Derneği üyeleri de destek verdi.
ABD Büyükelçiliği önünde bir konuşma yapan UETD Stockholm Teşkilatı Sekreteri Sibel Amine Mert, Trump'ın kararını "kesinlikle onaylamadıklarını" belirterek tüm Türkiye'nin ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerin Filistin halkının yanında olduğunu söyledi.

Gösteriye destek veren Yahudi asıllı İsveçli aktivist Dror Feiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trump'ın kararını kınarken, ''Kudüs, Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların ortak kutsal şehri. Burada bu üç grubun barış içinde yaşaması gerekirken, Trump maalesef aldığı talihsiz kararla, barışı tehlikeye attı. Böyle sorumsuzca alınan bir kararı dünyanın tanımaması lazım. Filistin'in arkasındayız. Bütün dünyayı İsrail mallarına boykota çağırıyorum." diye konuştu.

Göstericiler olay bir şekilde dağıldı.
Editör: İsveç Gündemi