Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı İsveç'te 24 saat içinde 10 bin şimşek çaktığı bildirildi.

Başta başkent Stockholm olmak üzere ülke genelinde yağan yağmurlar etkili oldu. Gece boyunca çakan şimşekler ülke semalarını aydınlattı. 

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, başkent Stockholm ve Uppsala kentleri üzerinde 10 bin şimşek çaktığı kaydedildi.

Stockholm'deki aşırı yağış hava trafiğini de olumsuz etkiledi. İsveç ulaştırma Güvenlik Dairesi'nden (Swedavia) yapılan açıklamada, Stockholm üzerinde yoğunlaşan elektrik yüklü CB olarak adlandırılan Cumulonimbus bulutları nedeniyle Arlanda Havalimanı'na iniş ve kalkış yapan uçakların 1 saat gecikmeli olarak sefer yapabildiği belirtildi.

- Tren istasyonunu su bastı

Öte yandan gün boyunca aralıklarla gerçekleşen sağanak yağış Uppsala kentinde hayatı olumsuz etkiledi. Anlık gerçekleşen sağanak yağışlar nedeniyle binaların bodrum ve bahçe katları, ana tren istasyonu ve caddeler dakikalar içinde suyla doldu. Özellikle kentin merkezinde bulunan ana tren ve metro istasyonunda su baskını nedeniyle zor durumda kalan bazı yolcuların yoluna yüzerek devam ettiği gözlendi.  Devlet televizyonu SVT'ye konuşan Trafik Dairesi Basın Sözcüsü Linda Korsvall, tren ve metro istasyonundan sular boşaltılana kadar tren seferlerinde aksamalar yaşandığını ifade etti.

Editör: İsveç Gündemi