Halk Sağlığı Kurumu'nun açıkladığı yeni verilere göre, ülke genelindeki vaka sayısı 86 bin 68 olurken, şuana kadar en fazla vakanın bulunduğu başkent Stockholm bölgesinde vaka sayısı 24 bin 387'ye ulaşırken, salgında en fazla etkilenen ikinci bölge olan Västra Götaland'da ise vaka sayısı 19 bin 898'e ulaştı.

Son 24 saatte ülke genelinde beş yeni can kaybı bildirilen İsveç'te toplam can kaybı 5 bin 810 oldu.

Son haftalarda özellikle can kayıplarındaki düşüşün devam ettiği İsveç'te, son dönemlerde vakaların daha çok gençlerde olması sonbaharda pandeminin tekrar zor günler yaşatması bekleniyor.

Halihazırda hastanelerde 2 bin 556 hastanın tedavisine devam edilirken, bunlardan 26'sının entübe durumda olduğu belirtildi.

Covid-19 hastalarının tedavirisinde kullanılmak üzere geliştirilen ilaç ile ilgili de olumlu çalışmalar devam ederken, sonbaharda ilacın salgına yakalanacak olan hastalarda kullanılarak iyileşme sürecini hızlandırma ve yüksek ölümlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Dün başbakan Stefan Löfven tarafından İsveç'in aşı konusunda da önemli adımların atıldığı açıklanması ve 6 milyon dozluk aşı anlaşması yapması gelecekte İsveç'in daha etkin mücadele etmesi konusunda elini güçlendirecek.

Editör: İsveç Gündemi