Halk Sağlığı Kurumu güncellemesine göre, son bir günde tespit edilen vaka sayısı 3 bin 834 olarak açıklanırken, 58 kişinin daha yaşamını kaybettiği aktarıldı.

Virüsün mutasyon varyantlarıyla birlikte daha sıkı önlemler alan İsveç'te yeni vaka sayılarında düşüş olduğu gözlenirken, hayatını kaybeden kişi sayısı hala yüksek görülüyor.

Şuana kadar ülke genelinde tespit edilen toplam vaka sayısı hala çok yüksek olan İsveç'te bu rakam 608 bin 411 olarak kayıtlara geçti ve covid-19 kaynaklı yaşamını yitiren kişi sayısı 12 bin 428 olarak görülüyor.

Başta Halk Sağlığı Kurumu otoritesi olmak üzere, hükümet özellikle tatil zamanında dikkat edilmezse, üçüncü bir dalga yaşanabilir endişesini sıkça kullanmaya başladı.

Özellikle aşı tedariğinde yaşanan teslimat sıkıntıları nedeniyle toplumun aşılanması hususu az sayıdaki teslimatlarla devam ederken, aşı üreticilerinin gecikmeler yaşatması menuniyetsizlik yaratıyor.

İsveç'te şuana kadar 341 bin 656 covid-19 aşısında ilk dozlarını aldı. 

İkinci doz aşıyı alan kişi sayısı 116 bin 206 kişi olurken, aşılamanın verimli olduğu belirtiliyor.

Trenlerde ve uzun mesafeli otobüslerde seyahat etme ile ilgili önümüzdeki günlerde bazı kısıtlamalar getirilmesi bekleniyor.

Hafta sonunda bu kısıtlamaların açıklanması beklenirken, tren ve otobüs yolculuklarında yüzde 50'lik bir kontenjan uygulanacağı söyleniyor.

Editör: İsveç Gündemi