İsveç'te her geçen gün artan cinsel istismar suçları karşısında uygulanan cezalar tam bir komedi.

Yasal olarak para karşılığı cinsel ilişkiyi yasaklayan bir yasal düzenlemesi bulunan İsveç'in cinsel istismar suçlarına yönelik suç işleyen bireylere caydırıcı cezaların verilmemesi İsveç'i adeta bir açık hava tecavüzhanesine çeviriyor.

İsveç'in birçok yerinde yaşanan cinsel istismar olaylarında özellikle çocuklara yönelik işlenen suçlarda korkunç oranda artış bulunuyor.

Yılda yüzlerce cinsel istismar, çocuk pornografisi, cebir ve şiddete maruz kalan kadın ve genç kızların ilk başvurdukları yol yasal olsa da İsveç hukukunda mağdurun korunması açısından yeterli bir yasal işleyişe sahip olmadığı gerçeği yaşanan olaylarla net bir şekilde açıklanabilir.

İfade özgürlükleri, kadın hakları ve özellikle çocuk haklarında Dünya sıralamasında önemli bir yere sahip olan İsveç'in bu yüzünü medya yeni yeni işlemeye başladı.

Avrupa dışındaki ülkelerde meydana gelen olayları sansasyonel bir biçimde işleyen ve sistematik medya baskısıyla toplumları galyana getiren Avrupa ülkelerinin kendi içinde yaşanan olaylara normalmiş gibi davranması ya da görmezden gelmeleri asla kabul edilebilir bir şey değildir.

Ahlaki çöküntü içinde olan İsveç'in en büyük yarası kadınlara yönelik şiddet ve cinsel istismar olduğunu açıkça söyleyebilirim.

Yılda onlarca kadının cinayete kurban gittiği, yüzlerce kadının tecavüze uğradığı ve bu tecavüzlere maruz kalanların yarısından fazlasının çocuk olduğunu biliyor muydunuz?

İsveç'te son bir yılda 50'den fazla çocuk tecavüze uğradı ve bunların bir kısmıda erkek çocuklar.

Yaşanan olaylarda verilen cezalar 2 ila 3 yıl arasında ancak bu cezalar sadece yabancı kökenli biri suç işlediğinde değişebiliyor. Hatta İsveçli olan suçluların yüz kişiden altmışı ceza süreleri dolmadan denetimli serbestlik maddesiyle serbest bırakılıyorlar.

Şimdi burada sormak gerekiyor. Ey İsveç! Dünya'ya ahlak dersi vermeye çalışırken, senin ahlaksızlığa karşı adaletin nerede? Senin çocuklara tecavüz yapan sapıklara karşı bu kadar tolerans tanımanın arkasında ne var?

İsveç'in kadına şiddet ve cinsel istismar olayları ile ilgili devlet olarak kendini en hızlı şekilde yeniden düzenlemesi gerekiyor. Aksi halde çağdaşlık, özgürlük ve demokrasinin yeni adı şiddet, sapıklık ve tecavüz olduğuna herkesi inandıracaksınız...

İsveç'te yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarını çok dikkatli izlemeleri ve aile ahlakı konusunda çok hassas davranmaları gerektiğini önemle hatırlatır, herkese sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.