Olay yeri incelemesi ve adli tıp raporları dört yaşındaki bebeğin boğularak öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Soruşturmanın ikinci gününde gözaltına alınarak tutuklanan anne ile ilgili yargılama süreci başladı.

Polis ve savcılık ifadeleri kan dondurdu.

28 yaşındaki baba Daniel Fredriksson gazeteye verdiği demeçte, çok acı bir duygu olduğunu belirterek "Dört saat çığlık attım" dedi.

Çocuğunu boğarak öldürdükten sonra kadın acili kendi aramış. Telefona yanıt veren sağlık çalışanına "Ben oğlumu öldürdüm" diyerek hıçkırık attığı söylendi.

Olay yerine sevk edilen ambulans ve sağlık ekibi eve vardığında annenin kapıyı açtığı ve merdiven boşluğuna doğru giderek elindeki sigarayı titreyerek içtiğini ifade etti.

Anne ve çocuk ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. Resüsitasyon  (Kalp masajı) hastaneye kadar devam edildi. Ancak hastaneye varılana kadar minik Edwin hayatını kaybetti.

"Her şey boştu"

Eşinden ayrı yaşayan babayı bir gün sonra polis ziyaret etti. İki polis memurunun durumla ilgili babayı haberdar etmesi sonucunda yıkıldığını söyleyen Daniel, hayatımda başladığım en zor gündü ifadeleri kullandı.

Polislerden birinin omuzuna elini koyduğunu ve oğlumun annesi tarafından öldürüldüğünü söyledi. "Kriz geçirdim ve dört saat çığlık attım ve ölüyor gibi hissettim" dedi.

Çocuğunu boğarak öldüren anne ile ilgili mahkeme salı günü başlayacak, savcılık beyanları ve soruşturma kapsamındaki ifadeleri dosyalanan annenin dosyadaki beyanlarına bakıldığında ne yaptığını bilmediğini iddia ediyor. Mahkemenin ne kadar ceza verileceği merak konusu. 

Editör: İsveç Gündemi