Ulaştırma Kurulu, sürücülerin güvenliği için aldığı kararı 1 Kasım'dan itibaren uygulamaya başladı.

Taksi Stockholm'den Anastasios Evangelou, müşterinin sürücünün adının tam olarak ne olduğunu bilmesi için hiçbir neden olmadığını söyledi.

İsveç Ulaştırma Ajansı, hem sürücülerden hem de sendikalardan sürücülerin kendilerini güvende hissetmediğine dair şikayetler aldıktan sonra, arabalarda bulunan fiziksel sürücünün kimlik kartlarındaki isimleri kaldırma kararı aldı. 

Sürücülere daha iyi koruma sağlamak için, bunun yerine bireysel sürücü kodu büyütüldü, böylece taksi sürücüsünün kimliğinin belirlenmesi ile ilgili her hangi bir sorun yaşanmayacak. Ancak yolcu sürücü hakkında fazla bilgiye ulaşması engellenecek.

İsveç Ulaştırma Ajansı araştırmacısı Jenny Bragg, sürücülerin adının kaldırlması gereklilik haline geldi. Çok fazla tehdit olayı ve daha sonra sücürüye ulaşmanın kolay olması nedeniyle, isim ve soyad bilgilerinin kalkması önemli bir gereklilik oldu ifadeleri kullandı.

Ayrıca, sürücülerin taksi ehliyetini almak için yaptıkları teori testi de Kasım ayının ilk gününden itibaren değişti daha önce harita okuma olarak yer alan bölümün gereksiz olduğuna karar verilecek sistemden kaldırıldı. Ancak İsveç Ulaştırma Ajansı, sürücülerin navigasyon kullanımı için gereksinimlerin azaltılmayacağına dikkat çekti.

Teori testinde kopya çekmemek için sınava girenlerin kişisel eşyalarını bırakmaları ve cep telefonlarını kapatmaları gerekiyor.

Editör: İsveç Gündemi