Nyköping Bölge Mahkemesi'nde suç şebekelerinin kara para aklamalarına yardımcı oldukları tespit edilen 12 genç, kara para aklama suçundan mahkum edildi. 

Edinilen bilgilere göre gençlerin yardım ettiği suç şebekesi, kara para aklamaya ek olarak, gasp, hırsızlık ve yaşlıları dolanlarıma suçlarının da yer aldığı dosyada, suçlulara yardım etmekten yargılanan 12 kişi hapis cezasına mahkum edildi.

Dosya detayına göre, dolandırıcılar gençlerle temasa geçti, elde ettikleri haksız kazancı aklamak için parayı bir ücret karşılığında gençlere vererek onların hesabıyla temize çekti. Gençlerin parayı temize çıkarmasına karşı dolandırıcılık çetesinin komisyon ödediği belirtildi.

20'li yaşlarında bir kadın, duruşma sırasında kendisinden 15.000 SEK nakit almasını ve onu hesabına yatırdıktan sonra swish ile gönderilmesini isteyen biri ile nasıl temasa geçtiğini anlattı. Genç kadın ifadesinde iletişim kuran kişinin tanıdık olduğunu ve yaptığı işlem karşılığında kendisine 1.500 kron teşekkür ödemesi yapıldığını belirtti.

Dosyada yargılanan tüm geçlere ertelenmiş hapis cezası verilirken, tekrar suça bulaşmaları halinde cezanın onanacağı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi