Aralık başından bu yana yüze yakın kazanın yaşandığı İsveç'te sık sık uyarılara rağmen sürücülerin dikkatsizliği kazalara davetiye çıkarıyor.

İsveç Ulaşım İdaresi, insanların ülke çapında Noel kutlamaları nedeniyle yapacakları seyahatlerde dikkatli olmalarını ve buzlanma nedeniyle olası kazalardan kaçınmaları gerektiği konusunda uyardı.

Yeni yıl öncesi şehir dışına seyahatlerde yoğunluk olduğu gözlenirken, yolların kayganlığı nedeniyle kazaların artabileceğini vurgulayarak, sürücülerin ekstra dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarda bulundu.

Son 24 saat içinde birçok kaza meydana geldi.

Gävle'de öğleden sonra yedi aracın karıştığı bir zincirlere kaza meydana geldi.

Noel Arifesi bu yıl Cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle, Noel kutlamalarına Cuma günü giden pek çok kişi oldu. İsveç Ulaştırma İdaresi'ne göre bugün 2,5 ila 3 milyon İsveçlinin trafiğe çıktığı tahmin ediliyor.

Ülkenin birçok yerinde yollar buz, kar veya buzla kaplandı.

Öğleden sonra erken saatlerde, Örebro bölgesinde E20 üzerinde bir kamyon ile iki otomobilin karıştığı bir kaza meydana geldi.

Borås'ta bir otobüs, yokuşta buzlanma nedeniyle geri kayma sonucunda bir villanın bahçesine daldı.

Uppsala ve Enköping çevresindeki bölgede E18 ve E4'te çok sayıda kaza meydana geldi. Sabah saatlerinde çok sayıda büyük araç, römorklu bir kamyon ve iki çöp kamyonu yoldan çıktı. Tek araçlı bir kazada bir kişi hastaneye kaldırıldı.

İsveç Ulaştırma İdaresine göre, Stockholm bölgesinde ulaşımda sorunlar olduğunu ve her şeyden önce Norrtäljet ​​bölgesinde kar ve buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde zorlu bir sınav verildi. Ayrıca Göteborg'un güneyindeki E6 otoyolunda da yolda kayma ve buzlanma olduğu bildirildi.

Mora'ya kadar Malung'daki E45'te, yoğun kar ulaşımı olumsuz etkiledi.

Yollar kaygan

Polis ayrıca Uppsala ve Gävleborg çevresindeki bölgelerde "hayal edilebilecek en kötü hava" konusunda uyarıda bulundu.

Polisin basın sözcüsü Magnus Jansson Klarin, yolların buzlanması nedeniyle çok ciddi sorunlar olduğuna dikkat çekti.

Sabah erken saatlerde E4'te meydana gelen tek bir kaza ile bağlantılı olarak bir kişi yaralandı ve saat 15:00'te E16 üzerinde Valbo yüksekliğinde yedi aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.

Polis, ekstra dikkat, hızları düşük tutmak ve trafik kurallarına uyulmasını sağlamak için gün boyunca farklı noktalarda sürücüleri uyardı.

Hava değişiklikleri ve buzlanma konusunda uyarı!

Trafiğin 11:00 ile 15:00 arasında en yoğun olması bekleniyordu ve SMHI, Götaland ve Svealand'da birkaç yerde buna neden olabilecek bir hava değişikliği konusunda uyardı.

Risk Gotland'da en büyük 

Magnus Jansson Klarin: Bu bölgede gündüzleri sağanak yağış etkisini gösterirken, akşam havanın soğumasıyla don oluşuyor. Biraz daha uyanık olmak önemli dedi.

Editör: İsveç Gündemi