Mahkeme yargılama sonrasında kızın yaşı küçük olmasından dolayı tazminatı annenin ödemesi gerektiğine hükmetti.



15 Yaşındaki kız Aralık 2012 yılında instagram üzerinden gençleri tahrik edecek şekilde fotoğraflar yayınladı. Daha sonra da bir kişi ile duygusal diyaloğu oldu ancak hiç birşey olmadığı halde erkek arkadaşının ona cinsel istismarda bulunduğuna dair polise başvurdu. 



Genç kızın polise başvurması ile birlikte hukuki süreç başladı. Polis her türlü veri ve delilleri incelerken, küçük kızın internet üzerinden erkekleri taciz ederek daha sonrada kendisine cinsel istismarda bulunulduğu iddiası ile şantaj yaparak kişilerden para almaya çalıştığı bunun yanı sıra parayı vermek istemeynleri de polise şikayet ettiği delillerle ortaya çıktı. 



Devam eden yargılama dün sonuçlandı. Mahkeme heyeti 15 yaşındaki kızı işlemiş olduğu suçlardan dolayı 150 bin kron tazminata mahkum etti. Ancak kızın parayı ödeme ve cezai hüvviyeti olmadığı için tazminatın anne tarafından ödenmesine hükmetti. Bunun karşısında şaşıran anne duruma itiraz etti. Ancak bölge mahkemesi annenin kızına karşı sorumluluklarını yerine getirmediği ve kızının yetiştirilmesine yeterince katkıda bulunmadığı için bu cezayı ödemekle hükümlü olduğu yönünde karar verdi.



Mahkeme kararı temyiz edilmek üzere yargıtaya gönderdi. Yargıtayın cezayı onaması durumunda sonraki davalarda emsal teşkil edeceği ve bundan sonra çocukların işleyeceği suçlardan anne ya da babanın direk sorumlu olacabileceği yönünde önemli bir emsal olacağı belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi