Edinilen bilgilere göre, kurşunların hedefi olan kişiye ateş açılırken bazı kurşunlar spor salonuna isabet etti. Duvar ve camlara isabet eden kurşunlar nedeniyle, içeride spor yapan bazı kişilerin şarapnel ve cam kırıkları benzeri cisimlerle yaralandı. Salonda spor yapan kişilerinde hafif yaralandığı, olayda kurşunların hedefi olan kişinin yaşamını yitirdiği söylendi.

Olaydan sonra polis kapsamlı bir çalışma başlattı.

Pazar akşamı saat 20.00 sıralarında çok sayıda kişi silahlı saldırı ile ilgili polise ihbarda bulundu.

İhbar üzerine harekete geçen polis, olay yerinde 35 yaşındaki bir adamı ağır yaralı halde buldu. Hastaneye kaldırıldı ancak hayatı kurtarılamadı.

Cinayet veya adam öldürmeyle ilgili ön soruşturma başlatıldı. Olay yeri kordon altına alındı ​​ve adli delil incelemesi başlatıldı.

Adamın neden vurulduğu henüz belli değil.

Bölge polisi basın sözcüsü Hans-Jörgen Ostler, "Polis olayla ilgili kapsamlı çalışıyor, teoriler ve çalışan hipotezler var. Ayrıntılı bilgi için henüz erken" olduğunu vurguladı.

Kurşunlar spor salonuna isabet etti

Saldırı sırasında birkaç el ateş edildi. Mermiler bazıları duvarlardan geçerek yakındaki bir spor salonuna isabet etti ve bazı müşterilerin hafif yaralandığı belirtildi.

Polis, spor salonundaki yaralanmalarla ilgili: "Kurşun ya da cam kırılarak nedeniyle yarlanmalar olduğu bilgisi aldık ama tam olarak bilmiyoruz" denildi.

Maskeli saldırganlar otomobille kaçtı

Faillerin yakalanması için yoğun bir çalışma sürüyor. Saldırıdan kısa bir süre sonra çok sayıda maskeli kişinin bir otomobille olay yerinden ayrıldığı görüldü.

Polis, olay esnasında ya da daha sonrasında tanık olan kişilerin kendileri ile irtibata geçmesi için çağrıda bulundu.

Özel çalışma başlatıldı

Pazar gecesi 23'ten hemen önce yapılan açıklamada kimsenin yakalanamadığı belirtildi.

Polis, ölümcül kurşunlama nedeniyle özel bir çalışma başlattı.

"Suça bu kadar yakın olduğumuzda erken ve doğru tedbirler almak isteriz" ifadeleri kullanan Hans-Jörgen Ostler, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirti.

Editör: İsveç Gündemi