Son günlerde vaka ve can kayıpları düzeltmeleriyle dikkat çeken İsveç, hataların sistemden kaynaklandığını belirtildi.

Düzetlemelerden sonra ülkede şuana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 84 bin 521 olurken, 5 bin 813 kişi hayatını kaybetti.

Hala hastanelerde tedavisi devam eden, 2 bin 569 hasta olduğu belirtilirken, bunlardan 18'nin enbüte durumunda olduğu söylendi.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, devlet epidemiyoloji uzmanı olan Anders Tegnell, günlük basın toplantısında, küresel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, büyük bir değişikliğinin olmadığını ve hala durumun ciddi olduğunu belirtti.

Avrupa'da son zamanlarda vakaların yeniden artış göstermesi ile ilgili "ne yazık ki olumsuz gelişme devam ediyor" diyerek, İsveç salgının yayılması konusunda en iyi noktada olduğunu vurguladı.

İsveç'te, yaz aylarında keskin bir düşüş yaşadıklarını dile getiren Tegnell, "sonbaharın başında artış eğilimi az görünüyor, ancak şimdi devam eden düşüş devam ediyor gibi" dedi. Giderek daha az davaya sahip olmaya devam ediyoruz. Hafif bir yükseliş yaşayan Skåne'de bile durum sakinleşmeye başladı yorumu yaptı.

Yoğun bakım IVA kısmında da önemli düşüşün devam ettiğini belirten Tegnell, İsveç'in salgınla mücadelede izlemiş olduğu yolun doğru olduğuna işaret etti.

Editör: İsveç Gündemi