Yirmi bir yıl önce, 20. yüzyılın en kötü kar fırtınası Gästrikland'ı vurdu.

Gävle bölgesinde karla kaplanan şehirde hayat durma noktasına geldi.

Düşen kar taneleri şehri sessizleşmeye bıraktı ve Gävleborna uzun zamandır beklenen beyaz bir Noel için umut vermeye başladı.

Gävle Körfezi'nden aşırı düzeyde gelen kar yağışı kenti etkisi altına aldı. Birkaç gün içinde, kar derinliği bir ila 131 santimetreye yükselmişti.

Gävle'nin dış dünyayla bağlantısı kesildi, polis E4'ü ve şehre giden tüm karayollarını kapattı.

Arabalar, otobüsler ve trenler karda kaldı. Bireylerin etrafta dolaşmalarının tek yolu yürümek, bölgede her kesin kayak yapma keyfine başladığı belirtildi.

İşyerleri, okullar kapandı ve hastanelerde operasyonlar iptal edildi, şehirdeki köylerde elektrik kesildi. Mağazalardan çıkan taze ürünler tükendi ve çiftçiler sütleri dökmek zorunda kaldı - tankerler çiftliklere ulaşamadı.

Ev servisine, kurtarma servisinin yaşlılara yönelik dört tekerlekli jeep yardımı ile yardım sağlandı. Ayrıca, Falun'daki dolar segmentinden yük arabaları getirildi, ev bakım hizmetinde çoğu yaşlılara zorlu şekilde ulaşıldı.

Sandviken'de, on yaşındaki Sebastian, bir arkadaşının evine gidiyordu, çitin üzerinden atlamak üzereyken sıkışıp kalmıştı.

Aile ve komşular onu arıyorlardı - yedi saat sonunda bir komşu tarafından bulundu.

Karla ciddi bir mücadele olduğu belirtildi. Ve temizlenen yolların kısa bir süre sonra tekrar kar karla kaplanmaya başladığı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi