Bu sadece tahmin değil, bu yılın Ocak ayı son yıllardan daha soğuk.

Meteorolog Mikael Sjöstrand, "İsveç'te böyle bir kış geçirmeyeli uzun zaman oldu" dedi.

Kuzey Atlantik Salınımı olarak adlandırılan, ancak en kolay şekilde Atlantik boyunca hava dalgaları olarak açıklanır.

Klart.se meteorolog Mikael Sjöstrand, Atlantik üzerindeki düşük ve yüksek basınçların, İzlanda ve Portekiz arasında birbirleriyle nasıl ilişkili olduğunu ölçtüğünüz bir endeks gibi ifadeleri kullandı.

Portekiz ve güney Avrupa üzerinde yüksek bir baskıya ve İzlanda ile hem Kuzey hem de Güney Kutupları üzerinde düşük bir baskıya, yani "pozitif salınım" a alışkınız.

Mikael Sjöstrand, "Şimdi bunun yerine negatif bir salınım var, yani İzlanda üzerinde yüksek ve Portekiz üzerinde düşük bir hava basıncı var. Bu, Avrupa üzerinden güneye uzanan çok güçlü bir hava akımı elde ettiğimiz anlamına geliyor" diyerek, Avrupa'nın ve özellikle de İsveç'in üzerine düşen çok soğuk bir hava var ifadeleri kullandı.

Şubat ayı ekstra soğuk olacak

Başka bir deyişle, İzlanda ve Grönland'da normalden daha sıcak ve İsveç'in de bu duruma dahil olduğu Avrupa'da normalden daha soğuk.

Mikael Sjöstrand, hava kütlelerinin yer değiştirdiğini söyleyebiliriz dedi.

Böylece önümüzdeki ay boyunca soğuk hava kalmaya devam edecek. Mikael Sjöstrand soğuk hava mart ayına kadar etkisini sürdürecek dedi.

İsveç'in kuzey kesimlerinde, önümüzdeki haftalarda eksi 25 derecelerde olacaak. Daha güneyde, sıcaklık eksi 0 ile 10 arasında olacak.

"Bu soğuk havalarda gerçekten her yıl olmuyor" diyen Mikael Sjöstrand, İsveç'te bu şekilde düzgün bir kış geçirmemizin üzerinden yaklaşık on yıl geçti ifadeleri kullandı.

Sjöstrand, Genel olarak, Şubat ayında neredeyse tüm ülkede havaların eksi derece olacağını belirtti.

Editör: İsveç Gündemi