Edinilen bilgilere göre 50'li yaşlarında tanınan bir kişi, 14 yaşındaki bir erkek çocuğuna defalarca cinsel istismarda bulundu. Düzenlediği partilerle küçük çocukları avlayan sapık soruşturma kapsamında tutuklandı. Bölge mahkemesinin yürüttüğü dava dosyası ödül gibi bir ceza ile sonuçlandı.

İsveç'te özellikle geylerin kullandığı Grindr uygulaması üzerinden çocuk yaştaki çocuklarla iletişim kuran sapık, 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu.

Pedofilin daha sonra çocuğa defalarca tecavüz ettiği ortaya çıktı. Daha sonra aynı çocukla tekrar birlikte olmak için çektiği fotoğraflarla şantaj yaparak ilişkiyi sürdürdü.

İsveç'in çocuklara yönelik cinsel istismar türünde en büyük parti düzenleyicilerinden biri olarak kabul edilen şahsa, iki yıl altı ay hapis cezası verildi.

50'li yaşlarındaki zanlı neredeyse 30 yıldır etkinlikler düzenliyor ve Stockholm'ün gece hayatında tanınan biri. Adam ayrıca yıllar boyunca medyada tartışmacı olarak yer aldı.

Bugün parti organizatörü bölge mahkemesinde görülen davada üç suçtan mahkum edildi. Suçlamalar arasında bir parkta cinsel ilişki yoluyla çocuklara tecavüz, cinsel amaçlı çocuklarla tanışmak için iletişim ve aynı çocuğu defaalarca istismar etmek.

Kadın ve çocuk hakları konusunda dünyanın en iyi ülkesi imajına sahip İsveç'te son yıllarda bu tür olaylar çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yargılama süreçlerinde kişinin kendi yaşını büyük söylediği ve yetişkin olarak bildiği savunmaları cezaları hafifletiyor. İstismarcıların genelde suçlarını örtpas etmek için kişinin kendi rızasıyla beraber olduğu şekilde görüntüler çekiyor ve bu da cezalarını düşürmeye yarıyor.

Birden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunan ve 14 yaşındaki bir çocuğa defalarca cinsel istismarda bulunan zanlıya sadece iki yıl altı ay bir ceza verilmesi İsveç'te çocuk hakları varlığı konusunda insanları şüpheye düşürüyor.

Editör: İsveç Gündemi