İsveç'in başkenti Stockholm'de hamile siyahi bir kadının, metro istasyonunda güvenlik görevlileri tarafından şiddet uygulanarak gözaltına alınması protesto edildi.

Kungstradgarden (Kralın Bahçesi) Parkında gerçekleşen gösteriye şiddet gören kadın ve aile fertlerinin yanı sıra, yakınları polis ve güvenlik görevlileri tarafından şiddet gören çok sayıda Afrika kökenli kişi ve onlara destek verenler katıldı.

Renk ve ırk ayrımcılığına son verilmesini isteyen göstericiler, Polis ve güvenlik görevlilerinin şiddetini kast ederek ''Yeter artık tahammülümüz'' kalmadı pankartları taşıdı.

İsveç'te yaşayan gazeteci ve aktivist Bilan Osman burada yaptığı konuşmada, polisin ve güvenlik görevlilerinin son günlerde siyahi insanlara yaptıkları şiddetleri kınadıklarını söyledi.

Polis ve güvenlik görevlilerinin beyaz olmayan insanlara karşı tavırlarını düzeltmesini isteyen Osman, ''İsveç'te herkesin özgürce ve güvenle hareket etme hakkı var. Hiç kimse rengi, ırkı ve düşüncesinden dolayı ötekileştirilmez ve şiddete maruz kalamaz'' ifadelerini kullandı.

İsveçli bir grup aktivistin trampetlerle ırkçılığa karşı yaptığı gösteri ise büyük ilgi çekerken, Yeşiller Partisi'nin Somali asıllı Müslüman Milletvekili Ali Elmi'de göstericilere destek verdi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de metro istasyonunda 31 Ocak 2019 tarihinde yaşanan olayda, İsveç vatandaşı hamile siyahi kadının, 5 yaşındaki çocuğunun gözü önünde güvenlik görevlileri tarafından şiddet uygulanarak gözaltına alınması ülkede tepkiye neden olmuştu.''

Editör: İsveç Gündemi