Ayda ortalama 15 kurşunlama olayının yaşandığı İsveç'te kurşunlama olayları düşündürmeye başladı.

Dün akşam yine İsveç'in Eskilstuna şehrinde bir kurşunlama olayı yaşandı. Bu sefer kurşunların hedefinde 27 yaşındaki bir kişi vardı. Onlarca kurşun darbesi ile yere yığılan genç kanlar içinde bulundu. Polis olayı soruşturmak, sağlık ekipleri ise yaralıyı hastaneye yetiştirme telaşına düştü.

Yaralı şahıs hastaneye kaldırılarak yaşam ünitesine bağlandı. Ancak bu ne bir ilk, ne de bir son olacak gibi görünüyor.

İsveç'te şiddete meyilin giderek yükseldiği son yıllarda merak edilen soruların başında silahların nasıl ve nereden temin edildiği oluyor.

Her iki günde bir kişinin kurşunlanarak yaralandığı ya da öldüğü İsveç'te nasıl bir önlem planı geliştirileceği ile ilgili hiç bir söylem bulunmuyor. Bunun yanı sıra İsveç resmi rakamlarda halk arasında en az silah kullanılan ülkelerin başında gelirken, neredeyse her kavgasında silahların patlaması hem tedirginlik yaratıyor, hem de rakamlara itibarsızlık meydana getiriyor.

Geçen yıl İsveçli bir basın yayın müdürünün Norveç ve Danimarka sınırlarından güvenlik zaafiyetini gözler önüne sermek için silahlar İsveç'e sokmuştu. Bunun üzerine sınırlarda zaafiyet olduğunu belgelemek için yaptığı testin suç işgal ettiği gerekçesi ile bir de mahkemelik olmuştu. O mahkeme de hala devam ediyorken, kafalarda İsveç'in sınır güvenliğinin ciddi zaafiyet içinde olduğu şüphelerini de beraberinde getiriyor.
Editör: İsveç Gündemi