İsveç'in üçüncü büyük kenti Malmö'de dün gece yaşanan silahlı saldırı sonucu yaralanan 6 kişiden 3'nün öldüğü bildirildi.

İsveç' devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, dün gece Malmö'nün merkezinde bulunan Drottninggatan caddesinde bir internetcafe yakınlarında meydana gelen saldırıda 6 kişi yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılanlardan 3'nün öldüğü bildirilirken, 3'nünde tedavisinin sürdüğü kaydedildi. 

Olayın İsveç'te son 30 yılın en kanlı çete baskını olduğunu söyleyen Mikael Rying SVT'ye yaptığı açıklamada, ölenlerin önceden sabıkası bulunduğu ve tanınan çete elemanlarından olduğunu ifade etti.  İsveç'te tek saldırıda 3 kişinin infaz edilmesinin daha önceden pek görülmediğini vurgulayan Rying, daha önceden de böyle olaylar vardı fakat bu çok sıradışı'' dedi.

- Geçen yıl 320 kişi  silahlı saldırıya uğradı

Öte yandan İsveç polisinin yayımladığı istatistiklere göre, dünyanın en sakin ülkelerinden biri olan İsveç'te 2017 yılında 320 silahlı saldırı meydana geldi.  Bu saldırılarda, 43 kişi öldü, 140 kişide yaralandı. 

İsveç'te özellikle uyuşturucu çetesinin arasındaki kanlı çatışmalara dikkat çeken Adalet ve Göç Bakanı Morgan Johansson, saaldırıların önüne gçilmesi için Danimarka sisteminin incelendiği ve uygun görüldüğünde Danimarka sistemininde İsveç'te uygulanabileceğini ifade etti.

Danimarka'da polis, şüpheli olmayan insanların evinde ve iş yerinde  mahkeme kararı olmadan silah araması yapabiliyor. 

Editör: İsveç Gündemi