Meydana gelen patlamada 40 daire hasar gördü ve çok sayıda konut sakini tahliye edildi.

Gece yarısından kısa bir süre sonra, içinde pek çok vatandaşın olduğu Höganäs'deki bir binada yüksek sesli bir patlama meydana geldi. Meydana gelen patlama sonucu meydana gelen sarsıntı birçok evin camının kırılmasına neden oldu.

Korkuyla uyanan semt sakinleri durumu polise bildirdi.

Güney bölge polsinden nöbetçi memur Magnus Lefèvre, olaydan sonra çok sayıda vatandaşın polisi aradığını belirtti.

Evin girişinde büyük hasar var ve patlamadan 40 daire etkilendi.

Bina girişinde meydana gelen patlama sonucunda ciddi hasar oluştu. Ön kapı havaya uçtu ve merdiven boşlukları enkaza döndü.

Bölge yönetimi mağdurlar için okul açtı

Yaklaşık 60 pencere kırılmış ve balkon kapıları düştü denildi.

Magnus Lefvère, kaç kişinin tahliye edildiği hakkında net bilgi vermezken, belediye onlar için bir okul açtı ve binada oturan bazı sakinlerde yakınlarının yanına gitti dedi.

Yetkililer tarafından herhangi bir tahliye gerçekleştirilmedi, ancak çok sayıda bölge sakini hasarlı dairelerini kendi başlarına terk etti.

"Kendiliğinden kaçan yaklaşık 40 kişinin okuldaki yemek salonuna girmesine izin verildi. Kaçmayanların dairelerinde kalmalarına ve kapıları kapatmalarına izin verildi" diyen Ronny Lundgren, patlamanın bina girişinin dış kısmında meydana geldiği ve mülkte kalma tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Patlamada kimsenin yaralandığına dair bilgi bulunmazken, bölge kordon altına alındı ve ulusal bomba ekipleri ve teknisyenler olay yerinde kapsamlı inceleme başlattı.

Magnus Lefvère, "Patlamada neyin kullanıldığı, bina hasar durumunu ve güvenliği incelemelerle tespit edeceğiz"  diyerek, henüz inceleme aşamasında olduklarını ve bunun ilerleyen süreçte ortaya çıkacağını aktardı.

Olay yerinde eğitimli köpeklerle arama başlatıldı

Polise göre, patlamaya neyin sebep olduğu belirsiz. Şimdilik, olay genel ihmal olarak sınıflandırılıyor. Şu anda şüpheli yok.

Salı sabahı saat 07: 00'den hemen önce, polis hala olay yerinde çalışmalar sürdürürken, inceleme çalışmalarına özel arama köpekleri de dahil edildi ve bölgede görgü tanıklarının beyanlarına da başvuruluyor.

Editör: İsveç Gündemi