Rüzgarın yollara devirdiği araçlar, elektrik kesintileri vb. aksakları birçok alanda yaşamı olumsuz etkiledi.

İsveç Ulaştırma İdaresi basın müdürü Bengt Olsson, her yerde kazalar olduğunu söyledi.

Gece boyunca ülkenin çeşitli yerlerinde trafik kazaları meydana geldi. Kar yağışı, yağmur ve rüzgarın da etkisiyle birçok yer kayganlaştı.

Södertälje'nin güneyindeki Hölö'deki E4'te sabah saatlerinde iki kamyon ve bir otomobilin çarpışması sonucu yaşanan kaza nedeniyle bir şeridin kapatılması sonrasında trafik sorunları yaşandı.

Hedemora yakınlarında seyir halindeki bir kamyon da 70 numaralı yolda kaza yapması trafiğe kapattı.

Göteborg'da, Långedrag yakınlarındaki yolda bir ağacın devrilmesinden sonra birkaç tramvay hattının durduğu bildirildi.

Skåne'de iki otoyola ağaç devrildi. Hem Vasatorp girişindeki E4'te hem de Helsingborg yakınlarındaki E6'da trafikte aksaklıklar yaşandı.

Gästrikland'da bir araba yoldan çıkarak devrildi. Edinilen bilgilere göre yaralanan olmadı, ancak kurtarma servisi "bölgede aşırı kayganlık" olduğunu belirtti.

Doğu bölgesinde rüzgarın şiddeti arttı

SMHI, gece boyunca sabah trafiğinde sorunlar ve gecikmeler olabileceği konusunda uyardı. Doğu Svealand'da sabahın erken saatlerinde etkili rüzgarla birlikte kar yağışı için sarı bir uyarı yayınlandı.

SMHI, Nyköping'den Stockholm geneline ve Gävle'ye kadar kötü hava şartları nedeniyle yolların kayganlaştığını, kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin kısaldığını ve bazı yerlerde etkili sisle birlikte oluşacak olumsuzluklar nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

SMHI, TT'ye verdiği demeçte, fırtınanın gün boyunca çok kuvvetli rüzgarların olacağı Gotland'a doğru ilerliyor, Fårösund'da saniyede 29 metre esiyor dedi.

SVT Öst'e göre , 4.000 hane elektriksiz durumda ve Fårö'ye giden feribot seferlerini iptal etti.

Visby ve Nynäshamn arasındaki feribot, hava koşulları nedeniyle bu sabah tüm seferleri iptal etti.

Editör: İsveç Gündemi