Yapılan araştırmalar sonucunda İsveç'te özellikle 2014 yılından bu yana son yılların en büyük şiddet olayları yaşandığı belirtildi.

İsveç polisi geçmiş yıllara oranla toplumda şiddete eğilimin arttığını ve bunun önüne geçmek için ciddi bir efor sarf edildiğini belirtti.

Nyköping'de yaşanan bazı olaylarla ilgili konuşan emniyet basın sözcülerinden Tommy Thorgren, genellikle Nyköping'de daha önce en fazla bir ya da iki cinayet vakası yaşanırken, Mart ayından bu yana en az iki cinayet olayını, bir kaç yaralama ve diğer suç unsurlarını içeren bazı olayları araştırmalarının kendileri için son derece stresli olmaya başladığını, bunun yanısıra şiddete eğilimin dalga dalga giderek arttığını ifade etti.

Stockholm, Göteborg ve Malmö gibi büyük şehirlerde ise meydana gelen saldırı olayları, gasp, hırsızlık, cinayet vb. olayların çok daha yüksek seviyelerde olduğu belirtilen çalışmalarda, son yıllarda giderek artan şiddetin nedenleri araştırılıyor.

İsveç emniyet birimlerinin çeteler arası çatışmalar, uyuşturucu, istismar gibi birçok ağır suç unsuru taşıyan olaylar için özel birimlerin yapılandırılması gerektiğini savunuyor. Henüz kamuoyuna açıklanmaya ancak üzerinde çalışmaların yapıldığı farklı güvenlik önlemlerinin de gündemde olduğu belirtiliyor.

İsveç'te giderek artan şiddet olaylarının temelinde yatan sebepleri çok yönlü tespit ederek bu suç unsurlarının ortadan kaldırılması ya da minimize edilmesi için ciddi çalışmaların olduğu bildirildi.
Editör: İsveç Gündemi