Düzenlenen basın toplantısında önemli mesajlar verilirken, gece kulüpleri, restoran ve barların çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar getirildi.

İsveç'te riskli seviyelere doğru ilerleyen enfeksiyon yayılımı ile ilgili değerlendirmede bulunan Löfven: "Maalesef enfeksiyonun yayılması açısından karanlık zamanlara doğru ilerliyoruz gibi görünüyor" diyerek tüm göstergelerin yanlış yönü gösterdiğini söyledi.

"Gece karanlığına dönüşme riski olan bir durumla karşı karşıyayız" ifadeleriyle İsveç'te kritik durumu belirten başbakan, "Şu anda İsveç'te geçen baharda yaşadığımız durumu riske atıyoruz" sözleriyle başlangıçtan daha kötü duruma doğru göstergeler olduğuna işaret etti.

Stefan Löfven, halkı tavsiyelere uymaya çağırarak, covid-19 ile mücadelenin ancak birlikte mümkün olduğuna vurgu yaptı.

Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren: "Tavsiyelere ve kısıtlamalara uymanın zor olabileceğini anlıyorum. Ancak şu anda durum sürdürülemez. Pandemi hepimizden daha fazlasını isteyecek, daha azını değil" diyerek sözlerine başladı.

Hallengren, sağlık hizmetleri baskı altında olduğunu belirterek, mevcut yoğun bakım (IVA) ünitelerinin önemli oranda covid-19 hastaları tarafından işgal ediliyor yorumunda bulundu.

"Parti düzenlemeyin, partilere gitmeyin. Maçlardan ve yarışmalardan kaçının. Ve bir işveren olarak, personelin tavsiyelere uymasına yardımcı olmak için elinizden geleni yapın" dedi.

Hallengren, çalışma iznine sahip tüm işletmelerin en geç 22:30'da kapanması gerektiğini söyledi.

Yasak, örn. barlar, restoranlar, barlar ve gece kulüpleri.

Önerinin 20 Kasım'dan Şubat ayı sonuna kadar geçerli olacak.

Editör: İsveç Gündemi