DAGENS NYHETER
 
- İsveç Savunma Bakanlığı İletişim Trafiğini Dinleme Kurumu’na göre, yabancı istihbarat servisleri ve enformasyon teknolojileri saldırıları nedeniyle devlet kurumları, üniversiteler ve şirketler ciddi teknik aksaklıklara maruz kalıyorlar.
 
- Hükûmetin, kamu borçlarının çok düşük seviyede olması ve aynı zamanda devlete olan finansal güvenin yüksekliği sebebiyle, bütçede fazlalık hedefi yerine dengeli bir tasarruf hedefine odaklanacağı bildirildi.
 
- Rus muhalif siyasetçi Boris Nemtsov’un öldürülmesinden sonra, Putin’i eleştirenler arasında korku yayılıyor.
 
- BM, Ukrayna’da, krizinin başladığı geçen yılın bahar aylarından bu yana 6 bin kişinin öldüğünü, 14 bin kişinin yaralandığını ve yaklaşık bir milyon kişinin de ülke içerisinde göçe zorlandığını bildirdi.
 
- Binyamin Netanyahu’nun Amerika’ya gerçekleştirdiği ziyaret iki ülke arasındaki ayrımı artırıyor.
 
- Danimarka’da Århus Belediyesi tarafından, evde babası tarafından İslami aşırılıkçılığa yönlendirildiği gerekçesiyle 15 yaşındaki bir çocuğun bakımı üstlenildi ve babanın çocukla görüşmesi yasaklandı.
 
SVENSKA DAGBLADET
 
- İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Rus siyasetçi Boris Nemtsov’un öldürülmesi ile ilgili acil ve etkili bir araştırma yapılması için Rusya’ya çağrıda bulundu.
 
- İspos Araştırma Şirketi Analiz Bölümü Başkanı David Ahlin, İsveç Demokratlarının bir yıl içerisindeki büyüme oranının yüzde 7,6’dan yüzde 13,6’ya çıktığını ve büyümenin dikkat çekici olduğunu söyledi.
 
- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün Amerikan Kongresi’nde konuşma yapması bekleniyor. Konuşmanın Barack Obama ile İsrail arasındaki ilişkileri daha da kötüleştirebileceği bildiriliyor.
 
- Kahire’nin merkezinde, Yargıtay binası önünde meydana gelen bir patlamada iki kişinin öldüğü, birçok kişinin de yaralandığı açıklandı.
 
- İsveç’in Vallentuna bölgesindeki bir okulda, okulun eski öğrencileri ile müdür arasında çıkan bir tartışmada, okul müdürü bacağından bıçaklandı. Yaralan müdür hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.
 
- İsveç’te Şubat ayında satılan binek otomobil sayısı geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 10’luk bir artış gösterdi.
 
AFTONBLADET
 
- Nyköping’de bir evde meydana gelen patlamada iki kişi hayatını kaybetti. Polis ve SAPO patlamanın sebebini araştırıyor.
 
- Irak hükûmet güçleri, İslam Devletini Irak’ın kuzeyinden çıkarmak için geniş çaplı bir saldırı başlattılar.
 
- Hristiyan Demokrat Parti Aday Gösterme Komitesi parti liderliği için Ebba Busch Thor ve Jakob Forssmed’in resmi adaylar olduğunu duyurdu.
 
EXPRESSEN
 
- İsveç Demokratları Stokholm Bölge Başkanlığı için yapılan seçimi, parti yönetiminin desteklediği Maria Danielson’a karşı William Hahne’nin kazanması parti içerisinde ayrışmalara neden oldu.
 
- Yaklaşık 30 bin Iraklı asker Saddam Hüseyin’in doğduğu kent olan Tikrit’i İslam Devletinin elinden almak için büyük bir saldırı başlattı.
 
- Yasak olmasına rağmen İsveç’in Irak’a 250 zırhlı paletli savaş aracı satacağı, satışın Çek Cumhuriyeti’ndeki bir şirket aracılığıyla gerçekleşeceği bildirildi.
 
- Demir yolu, araştırma, eğitim ve konut yapımı için gereken kaynak dolayısıyla hükûmetin bütçe fazlası oluşturma hedefinden vazgeçebileceği bildirildi.
 
- Norveç ve SAS hava yolları oluşan grevler ve iflas tehdidi nedeniyle bazı uçuşlarını ertelemek zorunda kaldı.
Editör: İsveç Gündemi