Son bir günde açıklanan yeni verilere göre, 397 yeni vaka tespit edildiği açıklanırken, ülkede tespit edilmiş toplam vakanın 92 bin 863'e yükseldiği belirtildi.

Dünden bu yana üç kişinin daha yaşamını yitirdiği İsveç'te toplam can kaybı 5 bin 893'e ulaştı.

Hastanelerde tedavisi devam eden 2 bin 605 hasta bulunurken bunlardan 20 tanesinin durumu entübe olarak açıklandı.

İsveç'teki salgının merkezi olan başkent Stockholm bölgesi ile ilgili endişe verici gelişmeler olduğu söylendi. Stockholm bölge sağlık yönetimi, başkent Stockholm'de hem yeni vaka sayısı, hem de hastaneye kabul edilen hasta sayısında artış olduğunu belirtti. Son iki hafta içinde yeni vakaların ikiye katlanarak artmaya başladığı belirtilirken, durumun iyiye gitmediği vurgulandı.

Toplu taşıtların mümkün olduğunca kullanılmaması, insanların evden çalışmaya teşvik edilmesi için yetkililerden çağrı yapıldı.

Pandeminin kısa sürede biteceğini beklemenin doğru olmadığına dikkat çeken Anders Tegnell, bir yıl daha zorlu bir mücadele gerektiğine vurgu yaptı.

DSÖ danışmanı olan eski eyalet epidemiyoloğu Johan Giesecke ise pandeminin henüz başlangıç noktasında olduğuna dikkat çekti.

Dünya genelinde vaka sayısında her geçen gün artış gözlenirken, Dünya Sağlık Örgütü'de bir aşı bulunana kadar can kaybının üç milyonu geçebileceğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi