Ülke genelinde özellikle mutasyonlarla birlikte bazı bölgelerde vaka sayılarında ciddi artış gözlenirken, ülke genelinde bir düşüş eğilimi görülüyor.

Ancak buna rağmen ülke genelinde son bir günde 4 bin 70 yeni vaka tespit edilirken, 138 kişinin daha yaşamını yitirdiği kayıtlara geçti.

Yeni rakamlarla birlikte ülke genelindeki vaka sayısı 600 bini aşarak, 600 bin 244 oldu ve can kayıpları 12 bin 326'ya ulaştı.

Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, aşılama çalışmalarında ilk doz aşı alan kşi sayısı 316 bin 765 görülürken, ikinci doz aşı alan kişi sayısı ise 85 bin 806 oldu.

Mutasyonların hızını kesmek için çabaların devam ettiği tüm dünyada İsveç'te de bu konuda ciddi çalışmalar devam ediyor.

Hafta sonuna kadar hükümetin seyahat kısıtlamaları noktasında yeni bir adım atarak, trenlerde ve şehirler arası otobüslerde yüzde 50'lik kota getirmesi bekleniyor.

Bununla ilgili Sosyal İşler Bakanı ve Şehircilik ve Altyapı bakanı konu üzerinde çalışdığını açıklamıştı.

İsveç'in Vuhan'ı olan başkent Stockholm'de vaka sayısı 143 bin dokuz olurken, bu bölgede sonra zamanlarda vaka sayısında yavaşlama görülürken, özellikle Västra Götaland ve Skåne bölgesinde ciddi artışlar gözleniyor.

Västra Götaland bölgesinde vaka sayısı 103 bin 739 olurken, Skåne bölgesinde vaka sayıları 102 bin 382'ye ulaştı.

Editör: İsveç Gündemi