Son bir günde 855 yeni vakanın tespit edildiği İsveç'te toplam vaka sayıları 97 bin 532'ye ulaştı. Halk Sağlığı Dairesi verilerine göre ülke genelinde covid-19 kaynaklı 5 bin 892 kişi hayatını kaybetti.

Hastanelerde 2 bin 623 kişinin tedavisine devam edilirken, yoğum bakımda entübe hasta sayısı 25 olarak açıklandı.

Haftanın son bilgilendirme toplantısında konuşan İsveç Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Karin Tegmark Wisell:

"İsveç için, testler kapsamlı şekilde devam ediyor. Haftalar arasında test edilen bireylerin sayısını karşılaştırdığımız 40. haftadan itibaren görebiliriz. Geriye dönük bakılabilir sistemde, son haftalarda test sayısında ciddi bir artış var" diyerek, ülke genelinde test edilenlerin pozitif oranı her iki ölçüme göre de yüzde 2,9 olduğunu söyledi.

Son bir haftada vaka sayısında ciddi bir artış gözleniyor. Geçen hafta test edilen kişilerin pozitif oranı 2,4 iken, bu hafta 2,9'a yükseldi.

Wisell, testlerin yüksek olmaya devam ettiği arka planına bakarsak ve temsili bir istatistiğe sahip olmamız gerekirse, İsveç'te haftalık vaka sayısına baktığımızda yavaşlama olduğunu görüyoruz. Artış geçen haftanın seviyesinde kalıyor, ancak hafta içinde daha fazla günümüz kaldı bu yüzden henüz tam olarak bir sonuç çıkarmak mümkün değil" yorumu yaptı.

14 günlük kümülatif insidansa bakıldığında, ulusal düzeyde 100 bin kişi başına vaka sayısı 68'dir denildi.

Editör: İsveç Gündemi