İkinci dalganın yaşandığı Avrupa'da durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

6,1 milyon vakanın tespit edildiği ve 210 bine yakın insanın öldüğü AB ülkelerinde durum giderek ağırlaşıyor. Bir çok ülkede yeni kısıtlamalar getilirken, bu kısıtlamalara karşı halktan tepkiler ve protestolar da artıyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu genel durumu değerlendirdi.

Dünya genelinde olduğu gibi, İsveç'te de enfeksiyon yayılımı devam ediyor. En son Cuma günü açıklanan verilerden bu yana ilk kez vaka sayıları açıklandı.

Halk Sağlığı Kurumu, salgının başlangıcından bu yana bir anda en yüsek vaka sayısını açıkladı. Halk Sağlığı Kurumu, Cuma gününden bu yana ülke genelinde 5 bin 164 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu. Yeni vakalarla birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 115 bin 758'e ulaşırken, can kayıpları noktasında ilginç bir durum yaşandı.

Halk Sağlığı Kurumu, hayatını kaybedenlerle ilgili uyanlış hesaplamalar olması nedeniyle, kayıtların düzeltilmesi nedeniyle bugünkü can kayıpları eksi 15 olarak kayıtlara geçti. Daha önce vaka ve can kayıplarında benzer durumlar yaşanan İsveç'te bugünkü verilerde bu durum tekrar edildi.

Cuma günkü rakamlarda can kaybı 5 bin 933 iken, bugün açıklanan rakamlara göre -15 düzeltmesiyle can kaybı 5 bin 918 olarak düzeltildi.

Hastanelerde tedavisine devam edilen hasta sayısı 2 bin 683 olarak açıklanırken, bunlardan 56 hastanın entübe olduğu belirtildi.

Ağır hasta sayısınında artmaya başladığı İsveç'te herkesin dikkatli olmasında fayda olduğu her fırsatta dile getiriliyor.

Koronavirüs salgınıyla ilgili güncel durumu değerlendiren Anders Tegnell, basın bilgilendirmesinde Dünya genelinden örnekler vererek, durumun iyiye gitmediğini vurguladı.

Dünya genelinde rekor artışların olduğuna dikkat geçen Tegnell, tespit edilen vaka sayısının 43,1 milyona ulaştını ve 1,2 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Avrupa'da yaşanan ikinci dalganın tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladığı bu günlerde, AB ülkeleri ve İngiltere'deki vaka sayılarının 6,1 milyona ulaştığını belirten Tegnell, Ab bölgesinde 209 bin 500 civarında insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

"Pek çok ülke şu anda eçen bahardan daha kötü durumda etkiliniyor" diyen Anders Tegnell, son 14 günlük dönemde yüz bin kişi başına ortalama 12 bin vakanın yaşandığı Çek Cumhuriyeti'ne işaret ederek, ayrıca hayatını kaybeden kişi sayısında da bir artış görülüyor ifadeleri kullandı.

İsveç'te 60-70 yaşları arasında artışın az ama her yerde genel bir artış gözlendiğini vurgulayan Tegnell, sağlık hizmetlerinin de bundan giderek daha fazla etkilendiğini görüyoruz dedi.

Bölgelere göre durumun değişkenlik gösteriğine de dikkat çekilen konuşma da, bazı yerel bölgelerde durumun ciddi ölçüde değiştiği ifade edildi.

Editör: İsveç Gündemi