Düzenlenen operasyon kapsamında beş kişi gözaltına alınırken, bunlardan dördü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis, internet sitesinde yaptığı açıklamada, dört kişinin kendini polis gibi göstererek yaşlıları aldattığı ve paralarını çaldığını yazarken, beşincisi kişinin ise kara para akladığından şüpheleniliyor ifadelerine yer verdi.

Polis kılığına giren sahtekarların amacı, yaşlıların internet bankacılık giriş bilgilerini ele geçirerek, hesaplarından para çekmek olduğu belirtildi. Sahtekarların genellikle hedef seçtiği yaşlulara kendilerini, bankalardan, kredi kuruluşlarından veya polisten geldiğini söyleyerek yaşlıları kandırdığı belirtildi. Son zamanlarda artan şikayetler üzerine harekete geçen polis, şikayetleri değerlendirerek yürüttüğü çalışma kapsamında suçluları tespit etti. Yapılan tespitten sonra eş zamanlı yapılan operasyonlar farklı adreslerdeki şahısların yakalandığı belirtildi.

Soruşturma çok sayıda yerde yaşlılara karşı işlenen suçları kapsıyor: Ödåkra, Karlshamn, Helsingborg, Lammhult, Olofström, Älmhult, Växjö, Gothenburg ve Trelleborg şehirlerinde birçok olaya karıştığı belirtilen sahtekalarların yakalanması noktasında bir başlangıç olduğu düşünülüyor.

Polisin son bir yıldır artan sahte polis, bankacı ve kredi kuruluşu rolü yapan dolandırıcılarla ilgili önemli çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

Editör: İsveç Gündemi