Bazı şirketlerdeki çalışanlar başta olmak üzere, ayrıca Uluslararası uçuşlarda hem İsveç'te hemde İsveç'ten bazı ülkelere seyahatlerde PCR testi zorunluğu kapsamında yolcuların aldığı testlerde sahtecilik yapıldığı yönünde bilgiler basında yer almaya başladı.

İsveç polisinin sahte testler ile ilgili bir çalışma başlattığı bilinirken, takip ve gizlilik nedenleriyle dışarıya fazla bilgi verilmiyor.

Ancak bugün Gefle Dagblad, güvenlik devi Securitas'ın Gävle ve Sandviken'deki çalışanları için sahte test sonuçları elde ettiklerini yazdı.

Microsoft'un şehirlerdeki sunucu salonlarının inşaatının izlenmesinde çalışan yaklaşık 20 kişinin haberleri bile olmadan şirketçe kendilerine sahte korona testi sonucu aldığı ileri sürüldü.

DG'ye göre Securitas, çalışanların bilgisi olmadan geliştirici Collen tarafından zorunlu olarak istenen test raporlarını imzalamak ve sunmakla suçlanıyor.

"Bu bir skandal ve işyerini riske atıyorsunuz" açıklamasında bulunan Collens'in Avrupa sağlık ve güvenlik direktörü Mark Anderson, Securitas'a gönderdiği bir e-postada durumu kabul edilemez olarak niteledi.

Securitas Gävle Teknik Müdürü Magnus Dahlén bilgiler hakkında yorum yapmak istemezken, yaşanan skandalla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: İsveç Gündemi