Çağrı üzerine, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu bölgelere numune almak için koruyucu ekipman ve malzeme satın almak için harekete geçti.

Sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman ve malzeme eksiklerini gidermek için alacağı malzeme olmadığı ve tedarikte zorlandığı belirtildi.

Aftonbladet haberine göre; bir acil servis hemşiresi olaya dair tüm ayrıntıları açıklayarak "Artık ekipman kalmadı" dedi.

Bu hafta, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu, sağlık hizmetleri için koruyucu ekipman alımı üzerine çalışmaya başladı.

İsveç Sosyal Kurum ve Acil Durumlara Hazırlık Ajansı (MSB) ile işbirliği içinde, sağlık sektöründeki acil durum hazırlığı hakkında bilgi toplanmaya başlandı.

"İnşaat firmalarından maske istendi"

Hafta içinde gelmesi beklenen yeni malzeme gelmedi ve şimdi hastanelerde bir kriz var.

Acil servis çalışanı: "Bazı rutinlere göre giyinmek için direktifler verildi, ancak şimdi, örneğin, hiçbir ağız koruyucusu (maske) kalmadı" dedi.

Direktifler bu nedenle değiştirilmiştir.

- Gereksinimleri düşürdüler ve şimdi sadece eldiven, el yıkama ve el dezenfektanı uygulanıyor. Şimdi inşaat şirketlerinden ağız koruyucuları (maske) satın alan başka bölgeler de var.

Kimse bir şey göndermiyor

İsmini vermek istemeyen acil servis hemşiresi, çalıştığı bölgedeki kritik duruma tanıklık ediyor.

Kendisinin enfekte olmaktan korkmadığını, ancak uzantıda daha büyük bir salgının patlamasına yol açabileceğini vurguladı.

- Sadece temel hijyen rutinlerimiz varsa, enfekte olma riskini taşırız ve evde kalmamız gereken en ufak belirtilerle karşı karşıya kalırız. Eğer işteki insanlar hastalanırsa, etrafta dolaşmak zor olacaktır.

Acil servis hemşiresi, sarf malzemesi sipariş ettiklerini, ancak hiçbir şeyin gelmediğini söyledi.

Başbakan Stefan Löfven ve Sosyal Bakan Lena Hallengren'in dünkü yorumları şöyle.

Löfven sornu AB ile konferans toplantısında gündeme getirdi

Sorun şu ki, farklı ülkeler kendi ekipmanlarını kendileri tutuyor ve hiçbir şey göndermiyorlar.

Lena Hallengren, "Tıbbi malzeme eksikliğiyle ilgili sorunlu durum söz konusu olduğunda, bulunduğumuz yerde durmamızın nedenlerinden biri" dedi.

Hükümet şimdi meseleyi AB'de gündeme getirdi.

Stefan Löfven, AB devlet ve hükümet başkanlarıyla yapılan video konferansta, "kime gönderileceği ile tam olarak nasıl yapılacağı koordine edilmelidir" diyerek ekipman sorununu dile getirdi.

Editör: İsveç Gündemi