Tüm restoranlar çalışma saatlerini sınırlandırıldı.

Şuana kadar alkol servisi ile ilgili sınırlamanın bulunduğu İsveç'te restoranlarla ilgili daha sert kısıtlamalar getirilerek, saat 20.30 itibarıyla tüm restoranların kapatılması gerektiği belirtildi.

Başbakan Stefan Löfven, Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren, Eğitim bakanı ve Halk Sağlığı Kurumu genel müdürü Jocan Carlson'un katıldığı basın toplantısında salgınla ilgili yeni kısıtlamalar açıklandı.

1 Mart'tan itibaren tüm restoranlar saat 20.30'da kapanması gerekiyor.

Mağaza ve spor salonlarındaki maksimum insan sayısı da daha da sıkılaştırılıyor.


Hükümet bugünkü basın toplantısında, tüm restoranların çalışma saatlerini sınırlamak zorunda olduklarını ve daha erken kapanmaları gerektiğini duyurdu. İsveç Halk Sağlığı Kurumu'na hükümet tarafından daha fazla yetki verilmiştir.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlsson, "1 Mart'tan itibaren, alkol satıp satmamaktan bağımsız olarak tüm restoranlar saat 20.30'da kapanacak" dedi.

"Sıkı önlemler artık sadece barlar ve restoranlar için değil, örneğin kafeler için de geçerli. Teklif danışma için gönderildi ve bir sonraki duyuruya kadar geçerli olacak" diyen Johan Carlson'a göre toplama, yeni kısıtlamalarla sınırlı olmamalı, çoğunlukla oturan müşteriler için geçerli ifadeleri kullandı.

Mağazalarda ve spor salonlarında maksimum sayı azaltıldı

Mağazalardaki, alışveriş merkezlerindeki ve spor salonlarındaki müşteri sayısı da daha da sınırlı olacak. İsveç Halk Sağlığı Kurumu ve bölgesel enfeksiyon kontrol doktorlarına artık yerel ve ulusal düzeyde kararlar alma yetkisi artırıldı. Bir mağazada kaç kişinin bulunmasına izin verileceği veya nasıl tasarlanacağı henüz belli değil. Kısa süre içinde bu konudaki durumda netleşecek.


İşletmeler ayrıca daha fazla sorumluluk almalı ve müşterileri şirket içinde değil, yalnız alışveriş yapmaya teşvik etmelidir. Desteğe muhtaç çocuklar ve insanlar bundan hariç tutuluyor.

"Seyahatler daha sık hale geldi ve bazı yerlerde fazla tıkanıklık var. Halihazırda alınmış olan önlemlere uyumu artırmalı, aynı zamanda düzenlemelere uyum fırsatlarını da artırmalıyız" diyen Johan Carlsson, alışveriş merkezlerinin ve mağazaların tıkanıklıkla ilgili sorunlar yarattığını biliyoruz dedi.

Çocuklar için bireysel müsabakalara izin verilmemelidir

Halk Sağlığı Kurumu ayrıca spor derneklerine kamp, ​​kupa ve yarışmaların düzenlenmesi konusundaki tavsiyelerini daha da sıkılaştıracak.

"Rekabetçi sporlar yaygınlaştı. Çocuklar ve gençler için bireysel maçlara artık izin verilmemeli" denildi.

Johan Carlsson ayrıca semptomlarınız varsa seyahat etmemeyi düşünmenin önemini vurguladı.

Carlson, "Kendinizi iyi hissetmiyorsanız ve tüm kısıtlamaları koruyabiliyorsanız, örneğin dağlara veya başka bir yere, akraba ve arkadaşlarınızı ziyaret etmek için kesinlikle geziye çıkmamalısınız ve salgının ortasında bundan vazgeçmelisiniz" dedi.

Yeni korona kısıtlamaları

  • 1 Mart'tan itibaren cafe ve restoranların çalışma saatleri sınırlı olacak. Bunların daha sonra kapanması gerekecek 20.30. Bu, alkol servis edilip edilmediğine bakılmaksızın geçerlidir. Bununla birlikte, operasyonlar yine de toplanmak üzere yiyecek dağıtabilir. Bir işyerinin parçası olan restoranlarda yemek servisi ciddi şekilde kısıtlanmıştır.
  • Mağazalar, insanları yalnız alışveriş yapmaya teşvik etmelidir. Desteğe ihtiyacı olan çocuklar ve diğer insanlar hariçtir.
  • Elit seviyenin altındaki hiçbir yarışma faaliyetine izin verilmeyecektir. 2005 ve sonrasında doğan çocuklar için tekli maçlar için istisnai durum kaldırılmıştır.
  • İsveç Halk Sağlığı Kurumu, mağazalara ve alışveriş merkezlerine yapılan ziyaretlerin sayısını daha da sınırlandırmak ve işyerlerinde enfeksiyon kontrol önlemleri hakkında iş dünyasıyla bir diyalog sürdürmektedir. İsveç Halk Sağlığı Kurumu da spor kurallarını sıkılaştırmak için çalışıyor.

Kaynak: İsveç Halk Sağlığı Kurumu.

Editör: İsveç Gündemi