İsveç'te yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için geldikleri camilerde yer bulmakta zorluk çekti.

Stockholm'deki Diyanete bağlı Fittja Ulu Cami'yi dolduran binin üzerinde Müslüman, bayram namazını kıldı.

Namazdan önce vaaz veren Fittja Ulu Cami imamı Cihat Kullay, özellikle bayramlarda kırgın ve dargınların barışarak, kırgınlıklarını geride bırakmalarının önemine değindi. 
Kullay, insanların birbirlerine her konuda yardımcı olmaları gerektiğine de işaret ederek, ''Gün, gönüller yapma vaktidir. Gün, kardeşlerimizle buluşma, dertleriyle dertlenme vaktidir. Gün, kardeşlerimize el uzatma, ihtiyaçlarını giderme vaktidir. Gün, kardeşliğimizin gereğini yerine getirme vaktidir. Öyleyse geliniz gönüllerimizi, aynı Allah’a, aynı Kitab’a, aynı Peygambere inanan, aynı kıbleye yönelen Müslüman kardeşlerimize sonuna kadar açalım. Ana vatanımıza ve yaşadığımız coğrafyaya sığınan milyonlarca mülteciyi kardeşimiz bilerek gönüllerimize sığınmış bu kardeşlerimizin Ensarı olalım, gönüllerini yapalım. Bombalarla, gözyaşlarıyla, kandamlalarıyla harabeye dönmüş kalplerini, umutlarını yitirmiş gönüllerini yeniden inşa edelim. Evsize ev, çaresize çare, dertliye derman, mazluma sığınak, kimsesize kimse olalım'' dedi. 

Bayram namazından sonra, birbirleriyle bayramlaşan Müslümanlar, Fittja Ulu Cami yönetimi tarafından ikram edilen yiyeceklerden tattı. Gurbette buruk bir bayram yaşayan Türklerin çoğu, bayramın iş gününe denk gelmesi nedeniyle namazdan sonra işlerinin yolunu tuttu.
Editör: İsveç Gündemi