Uppsala'da polisin yaşadığı evin hedef alınarak içeriye atılan el bombalarının merdiven boşluğunda patladığı belirtildi.

Saldırının evde yaşayan bir polis memurunu hedef aldığından şüpheleniliyor.

Ulusal Polis Şefi Anders Thornberg, "Bina sakinleriyle birlikte çalışanlarımızdan birinin bu eyleme maruz kaldığını duyurmaktan hem üzülüyorum hem de kızıyorum" dedi.

Sala Backe'de bir yerleşim bölgesinde meydana gelen büyük patlama sonrasında Uppsala'da saat 06.00'da büyük bir polis operasyonu başladı.

Bölge sakinleri Cumartesi sabahı erken saatlerde gürültüyle uyandı.

"Bir patlamayla ilgili birkaç telefon aldık" diyen Polis sözcüsü Magnus Jansson Klarin, olay yerine vardığımızda, bir apartmanın merdiven boşluğunda iç mekanda bir şeyin patladığını gördük ifadeleri kullandı.

Polisin hedef olduğuna inanılıyor

Mitt bölgesi olaydan bir süre sonra yaptığı açıklamada, söz konusu mülkte bir polis memurunun yaşadığını söyledi.

"Saldırı, polise yöneltilmişse, tüm Polis Otoritesine ve hukuk camiasına yönelik bir saldırıdır ve bunu asla kabul etmeyeceğiz. Suçluları tutuklayabilmemiz ve yargılayabilmemiz için gerekli olan delillere sahip olmak için birlik olup kaynakları gözden geçiriyoruz" yorumunda bulunan Ulusal Polis Şefi Anders Thornberg açıklamasında meslektaşımızın yalnız olmadığını bilmeleri gerekiyor ifadeleri kullandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, görgü tanıklarının beyanlarına göre, iki kişi binaya bomba attıktan sonra mopedle kaçtı dedi.

Polis faillerin yakalanması için gereken her türlü çalışmayı yapacaklarını belirterek, gerekli adımların atılacağını söyledi.

Editör: İsveç Gündemi