Bundan bir yıl önce Stockholm'deki Lidingö'de yaşanan bir olay nedeniyle ihbar üzerine olay yerine giden polis, kendisi ile mukavemet edildiği gerekçesiyle bir kişi yaşamını yitirdi.

Olay yerinde baygın halde tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılan vatandaşın boğulma sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Başlangıçta polisin ihtarına uymadığı ve mukavemet sonucu kalp krizi geçirdiği yönünde rapor hazırlanırken, otopsi raporu olayın farklı olduğunu saptadı. Genişletilen soruşturma kapsamında elde edilen delililer olayın farklı olduğunu ortaya koydu. 

Bir çöp toplama aracından çekilen video görüntüleri dava seyrini değiştirdi.

Mahkemeye ulaştırılan görüntülere göre, polise direnmeye dair net bir görüntü bulunmazken, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekibinden bir tanesinin şüphelinin boğazını sıktığı ve şahsın nefessiz kalma sonucunda olay yerinde yığıldığı görüldü.

Başkasının ölümüne sebep olma ve görevi kötüye kullanmaktan hakkında soruşturma başlatılan polis memuru suçlamaları kabul etmezken, öldürme kastı olmadığını ve olay esnasında şahsın tehlike oluşturduğu, kanunun ilgili hükümleri gereği oluşan şartlar dışında hareket etmediğini savundu.

Bugün Stockholm bölge mahkemesinde görülen davada polisin suçlu bulunduğuna hükmedilirken, verilen hapis cezasının ertelenmesine ve polisin görevine devam etmesi yönünde karar verildi.

Ayrıca polis memuruna para cezası da verildi.

Editör: İsveç Gündemi