Festivalin açılışını yapan iki İsveçli tiyatrocu sahnede, yıllarca beğeniyle izlenen  "Perihan Abla" dizisinin şarkısını Türkçe söyleyerek sürpriz yaptı. Seyircilerin arasında bulunan sanatçı Kutman, bu sürpriz karşısında duygulandı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Sahneye çıkarak İsveçli tiyatroculara teşekkür eden Kutman, sürprizle karşılaştığını ve çok duygulandığını belirtti.



 Perran Kutman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1-4 Ekim'de düzenlenen Uluslararası Komedi Film Festivali'ne 10 ülkeden 10 komedi filmi gösterileceğini ifade etti.


İsveç Ulusal Film Derneği  tarafından Türkiye'den kendisinin ve merhum Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal'ın davet edildiğini dile getiren Kutman, 1981 yılında çevrilen ve başrolün de oynadığı  "Gırgıriye"filminin de festivalin üçüncü günü Türkiye'yi temsilen seyirci ile buluşacağını söyledi.


Gül Sunal da eşi için kaleme aldığı, "Kemal: Hadi gel, bi kahve içelim" kitabının tanıtımını yapacak.



1. Uluslararası Komedi Tiyatrosu Festivali'nin açılışında sanatçı Bora Serbülent'te bir birinden özel şarkılarını söyledi.



Orhan Karan/Atila Altuntaş



Uluslararası Komedi Film Festivali'nin organize komitesi


Johan Hallström unlu Hollywoodyönetmeni Lasse Hallström oglu , Lasse Halstömun yaptiklari filimler Chocolat, Gilbeert Grape . Calisti kisiler Johny depp, Richard Gere ve bir cok Hollywood yildizi
ohan Hallström kendiside oyuncu. Ve su filimlerde oynadi. BILGI Burda http://www.imdb.com/name/nm1484903/
Ötekiside Christian Hillborg unlu taninmis isvec oyuncucus . Bron, Snabba Chash filimlerinde oyanmistir. Bilgi burda http://www.imdb.com/name/nm2361583/?ref_=fn_al_nm_1



Festivalin ismi Uluslar arasi komedifilmfestivali. Orgnaize eden Stêrk Production.

Festvial yöneici Nisti Sterk, Festival Proje yöneticisi Ulrika Bandeira

webbsayfasi





Nisti Stêrk

Festivalchef




Editör: İsveç Gündemi