Edinilen bilgilere göre, doktorun sorumlu olduğu ve yönetim kurulu üyesi olarak bulunduğu klinik, iki saat içinde PCR test sonucu verip üstelik 2.690 krona alması sonucu görevi kötüye kullanmak nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.

Klinik, test sonuçlarının Unilabs, Sahlgrenska Üniversite Hastanesi ve başka bir özel laboratuvar tarafından analiz edildiğini iddia etti. 

Ancak bu kurumların hiçbiri şirketin testlerini analiz ettiklerini kabul etmiyor. Klinik ayrıca test sonuçlarıyla birlikte seyahat sertifikaları da verdi.

Doktor hastanedeki işinden uzaklaştırıldı.

Södra Älvsborgs hastanesinin operasyon müdürü Karin Hederstierna, kısmen durumun güven açısından çok ciddi olması, kısmen de çok kapsamlı görünen bu yan işi rapor etmediğini söyledi.

Özellikle son zamanlarda yurtdışı seyahatlerde uçaklara binmeden önce birçok hava yolu şirketinin ülkelerin aldığı karar nedeniyle PCR negatif testi istemesiyle böyle durumlar sıkça yaşanmaya başladı.

PCR negatif testi alan yolcular ve testleri veren kurumlarla ilgili polisin sıkı çalışmalar yaptığı bilinirken, gelecekte hem test raporu veren kurum hem de alan yolculara ciddi cezai yaptırımların uygulanması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi