Patronu önce genç kadını öldürüp, sonra intihar etmişti.

34 yaşındaki Sylvie isimli genç kadında, cinayete kurban giden kadınlardan biri olarak, başına gelen olayın traji bir boyutu var.

Patronu tarafından pompalı tüfekle defalarca ateş edilerek, arkadaşlarının gözü önünde katledilen genç kadının olayı birçok yönüyle farklı bir trajedi. Arkadaşları ve ailesi tarafından yaşananlar basında dillendirilince yaşanan olay tekrar gündeme geldi.

Tanıkların bilgilerine göre, katil zanlısı genç kadını öldürmeden önce darp etmeye başladı. Daha sonra elindeki pompalı tüfekle genç kadını öldürdü. Olayın arkasındaki gerçek sebepler hiç zaman tam olarak bilinmeyecek.

Genç kadının ailesinden Rahibe Monika, "Bence öldürenler ne kadar incittiklerini ve incittiklerini anlamıyorlar. Biz yas tutan bir aileyiz" dedi.

Sylvie, geçen yıl iletişimi olan ya da ilişkisi olduğu düşünülen  kişi tarafından öldürülen on bir kadından biri.

Sylvie cinayetinde katil bu sefer patronuydu. Edinilen bilgilere göre, yaşadıkları bir ilişki vardı ve bu ilişki gizliydi, Sylvie'nin kendi ailesi bile bilmiyordu.

Genç kadının annesi, "Arkadaş olduklarını biliyorduk. Patronu ve karısı, boşandıktan sonra Sylvie'ye büyük destek oldular. Arkadaşlıktan başka bir şey ne zaman başladı bilmiyorum ama bir ilişkileri olduğunu ve kaza için Sylvie'yi suçladığını öğrendiğimde ona çok kızdım" ifadeleri kullandı.

Bir şeylerin yanlış olduğunu fark etti

Şubat ayında Sylvie annesine işyerinde sorunlar olduğunu ve işini değiştirmeyi düşündüğünü söyledi. Ancak sorunun ne olduğunu söylemedi.

Sylvie'nin öldürülmesinden sadece bir hafta önce annesi ve kız kardeşi bir şeylerin yanlış olduğunu fark etmeye başladılar. Sylvie stresli ve yorgundu.

Sonunda, bahsettiği sorunların birinin patronunun karısına ilişkilerini anlatmış olduğu ortaya çıktı. Ondan sonra her şey kaosa dönüştü.

Anne, "Çevresindeki insanlarla iletişim kurmaya çalıştı. Benimle iletişime geçmeye çalıştı ve beni görmek istedi. Ama o zaman ona o kadar kızgındım ki hayır dedim. O zaman bir hata yapıp yapmadığımı hala merak ediyorum".

"Sadece filmde olur"

Genç kadının kız kardeşi: "Bir polis memurunun kapı zilinizi çalıp sonra çocuğunuzun öldüğünü söylemesinin nasıl bir his olduğunu kimseye anlatmak mümkün değildir. Tüm yetiştirilme tarzınızı paylaştığınız, tartıştığınız, güldüğünüz, sevdiğiniz ve bazen nefret ettiğiniz kız kardeşiniz artık yok.

Bu çok büyük bir şok ve inanılmaz derecede gerçek dışı. Bir araba kazasında olsaydı, anlayabilirdim. Ama kız kardeşinizin işyerinde vurularak öldürülmesi, bu sadece filmlerde oluyor" ifadeleri kullandı.

Sylvie çalıştığı işyerinde öldürüldü:

Vällingby çalıştığı 14 Nisan 2020 tarihinde günün ortasında patronu alışılmışın dışında uzun bir öğle yemeği için gitti.

Sonra elinde tüfekle geri geldi.

Çalışanların beyanlarına göre, işyerine elinde tüfekle gelen katil zanlısı, önce genç kadını tartakladı, sonra ayaklarına ateş etti ve daha sonra göğsüne ve sırtına ateş ettiğini söyledi.

"Polis bizi sorgulamadı bile"

Basına konuşan Sylvie'nin annesi, olayı anlatırken, kelimeler boğazına düğümlendi. Yaşadığı trajedi sonucunda kızını kaybeden bir annenin bu durumu hayat boyunca unutamayacağı gerçeğini gözler önüne seriyor.

"İşyerinde biri onu durdurmaya çalıştı. Sylvie'yi vurduğunda ona "Şimdi ne yapacaksın?" diye sordu. Sonra tüfeği ağzına dayadı ve kendini vurdu."

Sylvie'nin ailesinin de benzer durumdaki birçok kişiyle paylaştığı şey, sessizlik ve tepki eksikliğidir. Fail canına kıydığında, kovuşturulacak kimse kalmadığından ön soruşturma kapatılır.

Bu nedenle, asla cevap alamayacakları çok fazla soru var. Mesela neden Sylvie'yi öldürdü? Onu bu kadar çaresiz bırakan ne olmuştu?

Anne, "Ertesi gün kocam ve ben kendi gözlerimizle görmek için işyerine gitmek istedik. Her tarafta kan vardı. Ancak Sylvie'nin vurulduğu odaya asla girmemize izin verilmedi, bize bunun bizim için çok zor olacağı söylendi" ifadeleri kullandı.

"Polis bizi sorgulamadı bile" diyen Monika, kimsenin kendilerini sormadığını veya Sylvie'nin kim olduğunu öğrenmek istemediğini söyledi.

"Her gün onu düşünüyorum"

Sylvie'nin annesi ve babası sık sık kızının mezarına gidiyor. Ancak acılar sürekli taze duruyor. 

Aile içinde bir sorun olduğunda sürekli öne çıkan Sylvie'nin ölmesi birçok anı ve acı soruları arkasında kalanlara bıraktı.

Acılı anne, kızını birkaç cümleyle tanımlayacak kelimeleri bulmakta zorlanıyor.

"O benim çocuğumdu. Sahip olabileceğiniz en iyi şey. Şimdi o artık yok" diyerek bir annenin evlat acısının asla azalmayacağını gözler önüne serdi.

Editör: İsveç Gündemi