Kvinnojouren Lund tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Pandemi sırasında zaten savunmasız olan genç kadınlara yönelik cinsel istismar ve şiddet olayları arttı.

Kadın sığınma evi, daha önce sığınma eviyle bir şekilde temas halinde olan ve cinsel bağlantılı çeşitli istismar normları veya şiddet altında yaşayan 14-25 yaşları arasında Lund'da yaklaşık 60 kadınla temas kurdu. Cevaplar pandemi sırasında artan izolasyon, savunmasızlık ve şiddeti gösteriyor.

Kvinnojouren Lund başkanı Xhenita Shala yaptığı basın açıklamasında, pandeminin kısıtlamalarının halihazırda tecrit altında yaşayan insanları daha da izole etmek için kullanıldığını ve günlük yaşamdaki kısıtlamalar ve gözetimin arttığını söyledi.

Araştırma kapsamında, ankete katılanların yarısından fazlası, salgının ortaya çıkmasından bu yana, açık hava ve boş zaman etkinliklerine katılamadıklarını ve artık ev dışında arkadaşlarıyla buluşmalarına izin verilmediğini belirtti. 

Basın açıklamasına göre neredeyse tamamı ev durumunun kötüye gittiğini hissetti ve 10 kişiden 9'u aile içi şiddete maruz kaldığını kaldığını belirtti.

Editör: İsveç Gündemi