İsveç'te cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumu için başkent Stockholm'de kurulan sandıklarda oy kullanmak isteyen vatandaşlar oylarını sabahın erken saatlerinden itibaren kullanmaya başladı.
Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için İsveç'in başkenti Stockholm'de kurulan sandıklarda oy kullanmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına gitmeye başladı.

İsveç'te seçmenin en yoğun yaşadığı başkent Stockholm'de sabah erken sakin başlayan oy kullanma işlemi saatleri ilerledikçe vatandaşların ilgisi artmaya başladı.

Dün İsveç'te yapılan terör saldırısından sonra güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı seçim noktasında çok sayıda polis görev alırken, oy kullanan tüm vatandaşların üzerleri aranarak oy kullanma işlemini için içeriye öyle alınıyor.

Seçim ve oyların kullanımı ile ilgili kısa bir değerlndirmede bulunan Ak Parti İsveç SKM başkanı Özer Eken, referandumun millet ve devletimiz için hayırlı olması dileklerinde bulunarak vatandaşların sandığa gelerek demokratik haklarını kullanması çağrısında bulundu.

"Oy kullanmak isteyenlerin yanında T.C. kimlik numarası içeren bir kimlik olması gerekiyor"

Oy kullanmak için gelen seçmenlerin ayrıca yanlarında mutlaka T.C. kimlik numarası içeren bir kimlik olması gerektiğini vurgulayan Eken, şöyle devam etti:

"Bir nüfus cüzdanı ya da pasaport mutlaka getirsinler. Eğer kimliklerinin üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı değilse hiç sorun değil, başkonsolosluğumuzdaki nöbetçi memurumuz nüfus kayıt örneği veriyor ve bununla oy kullanması mümkün. Mavi kartlılar maalesef oy kullanamıyorlar, oy kullanmak için sadece T.C. vatandaşı olmak gerekiyor."

İsveç'te yaşayan Türk seçmenler 8-9 Nisan sabah saat 09:00 ila 21:00 saatleri arasında başkent Stockholm'de bulunan ve daha öncede seçimde sandıkların kurulduğu Kista Fuar Merkezinde oy kullanabilecek. 
Editör: İsveç Gündemi