Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yapılacak seçimlerde oy kullanabilmeleri için Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kaydolmalarını teminen adres beyanını yapmış olmaları gerekmektedir.

Seçmen kütükleri ilan edildikten sonra sadece itiraz başvuruları kabul edilebilmektedir.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp

 adresinden seçmen durumlarını sorgulamaları, kayıtları yoksa Konsolosluk Şubemize adres beyanı yapmaları gerekmektedir.

Adres beyan formuna Büyükelçiliğimizin web sayfasından ulaşmak mümkündür. 
http://stokholm.be.mfa.gov.tr/Mission/InfoNotes

Sözkonusu formu doldurup imzaladıktan sonra, nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopinizle Konsolosluk Şubemize posta ile göndermeniz gerekmektedir. Aynı adreste yaşayan aile üyeleri için de beyan yapılacaksa, her aile bireyinin nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi başvuruya eklenmelidir. Formu doldururken TAŞINMA TARİHİNİ mutlaka belirtiniz ve formu imzalanmayı unutmayınız.

Seçimlerin yakın bir zamanda yapılacağı gözönünde bulundurularak, başvuruların şahsen yapılması işlemleri hızlandıracaktır. Şahsen başvuru için lütfen aşağıdaki adresten randevu alarak Konsolosluk Şubemize geliniz.

https://www.konsolosluk.gov.tr/

Adres beyanı için başvuru yapılan tarihin, mevcut adrese taşınma tarihinden 20 iş günü sonrası olması durumunda idari ceza bedeli olarak 100.- SEK’in Bank-Giro 5505-5859 hesabımıza yatırılması gerekmektedir. Ödeme yaptıysanız, ödeme yapıldığına dair makbuzu da başvurunuzla beraber göndermeniz ve telefon numaranızı yazmanız işlemlerinizi hızlandıracaktır. Şahsen yapılan başvurularda ödeme NAKİT alınmaktadır.

Posta adresi: Turkiska Ambassaden 
Box:24105 104 51 Stockholm

Sorularınız için Büyükelçiliğimize e-posta gönderebilirsiniz. [email protected]

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Editör: İsveç Gündemi