Son günler de Türkiye'den İsveç'e, aile birleşimi ve çeşitli nedenlerle gelmek isteyenlerin bekleme sürelerinin oldukça uzadığı şikayetiyle muhattap oldum.  Şikayetler sadece Türkiye'den değil, İsveç'te önceden oturumu olupta, oturumunu uzatmak isteyen yada, uzun oturum için başvuranlarında söylenen tarihi çok geçtiğini ve beklemekten kına geldiğini belirten mesajlar aldım.

Vizesi olmadığı için Türkiye'y e gidemeyenler! aile birleşim yaptığı halde 2 senedir beklemesine rağmen İsveç'e eşinin yanına gelemeyenler! Bekleme süreleri yetkililerin verdiği tarihi çok ve çok geçenler!

Öncelikle şunu belirtmek isterim, şikayetlerinizi İsveç Gündemi Türkiye Basın Yayın Genel Müdürü Semihhan AYDEMİR, İsveç İstanbul Başkonsolosu   Jens Odlander'e  bildirecek. Sayın Odlander'in konu hakkında açıklamalarını sitemizden takip edebilirsiniz. 

Gelelim vatandaşlarımızın bekleme sürelerinin uzama nedenine!

İsveç basınında geçen ay,''Göçmenler Bürosu kaos yaşıyor'' başlıklı haber yayınladı. haberde, ''İsveç Göçmenler Bürosu (Migrationsverket) zor durumda. Tüm zamanların en fazla başvurusu ile karşı karşıya kalan Göçmenler Bürosu memurları cumartesi, pazar ve gece çalışmalarına rağmen işleri yetiştiremedikleri belirtildi. Ekstradan bin memur almaya hazırlanan göçmenler bürosunda başvuru yapanların bekleme sürelerinin çok uzaması çileye döndü'' ifadeleri kullanıldı.

Haberin devamında ise, ''Başta Suriye olmak üzere: Afganistan, Somali, Eritrea gibi ülkelerden gelen 80 bin mültecinin iltica talebi dolaysıyla, bir memura haftada 2-3 bin kişinin dosyasına bakmak zorunda kaldığı bildirildi. Bu durumun iş yeri ve evlilik başvurusu yapan diğer ülkelerden gelen vatandaşların da bekleme sürelerini çok uzattığı kaydedildi''