Hazırlanan iddianameye göre Stockholm'ün Spånga bölgesinde Nisan ayında 30 yaşındaki bir erkek dost hayatı yaşadığı bayan arkadaşı ile arası açıldı. Bunun üzerine Göçmenlik Dairesi oturum süresi dolacak olan adama sınır dışı kararı verecekti. Ancak kişi sevgilisinin kendisi ile resmi olarak evlenmesini ve kendisinin İsveç'te oturum alması için teklifte bulundu. Bunu kabul etmeyen kadın ile adam arasında ipler iyice gerildi. Tüm çabalara rağmen kararından vaz geçmeyen kadına öfkelenen adam, sokak ortasında kadını 8 yerinden bıçakladı.
İsveç'te oturum almak için benimle evlenmek istedi ve bunu kabul etmeyince beni öldürmek istedi diyen kadın eski sevgilisinden şikayetçi oldu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 30 yaşındaki saldırgan gözaltına alınarak mahkeme tarafından tutuklandı. Nisan'dan bu yana süren davada sona gelindi. 

Cinayete teşebbüs, cebir, darp, yaralama, hürriyet kısıtlama ve sahte evliliğe zorlama suçlarından yargılanan adam suçlamaları red etti. Ancak kişinin serbest kalması halinde bile sınır dışı edileceği belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi