Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, son bir günde 170 yeni vaka tespit edilirken, bir kişininde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ülke genelinde hala hastanelerde 2 bin 563 hastanın tedavisine devam edildiği söylendi.

Ülke genelinde şuana kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 86 bin 891 olarak kayıtlara geçerken, toplam 5 bin 814 kişi de yaşamını yitirdi.

Pandeminin başladığı günden bu yana dünya genelinde tespit edilen toplam vaka sayısı 23 milyonu bulurken, 809 bin kişide yaşamını yitirdi.

172 ülkenin katıldığı onlarca aşı çalışması da tüm hızıyla devam ediyor. Rusya dışında, aşı ile ilgili net bir sonuç alınamamışken, Rus aşısı ile ilgilide Avrupalı uzmanlar temkinli, ancak sorunların başkenti haline gelen ve seçim sonrasında büyük gösterilerin yaşandığı Belarus, dünyada Rus aşısını alan ilk ülke oldu.

Özellikle turizm  döneminde ekonomik nedenletle kapılarını açan Yunanistan ve İspanya'da vaka sayıları artmaya devam ediyor. Avrupa'nın Vuhan'ı olarak tanımlanan birlik içindeki salgının merkezi olan İtalya'da da günlük vaka sayıları yeniden bini aştı.

Küresel salgının merkezi konumunda olan Amerika kıtasında durum her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Vaka sayısında rekorların kırıldığı Temmuz ve Ağustos aylarında tespit edilen yeni vakaların daha çok gençler arasında olması dikkat çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü hastalığı en çok yayan genç yaş grubu olduğunu açıkladı.

Sonbaharda Avrupa kıtasında vaka sayısında artış olması beklenirken, Kuzey Avrupa bölgesinde şuana kadar fazla kısıtlamalara gitmeden mücadeleyi sürdüren İsveç bağışıklık anlamında diğer komşu ülkelerine oranla daha avantajlı görünüyor. Ancak bunun bir avantaj olup olmayacağı gribal enfeksiyon döneminin başlamasıyla birlikte daha net anlaşılmış olacak.
 

Editör: İsveç Gündemi