Pandemi İsveç'in nüfus rakamlarını etkiliyor. İsveç İstatistik kurumu rakamlarına göre, bu yıl şimdiye kadarki nüfus artışı 15 yılın en düşük seviyesinde. Aynı zamanda İsveç, 1869'dan bu yana yılın ilk yarısında hiç bu kadar ölüm yaşamadı.

İsveç'te bugün kayıtlı kişi sayısı 10,3 milyonun üzerindedir. İsveç İstatistik Kurumu (SCB)'den alınan istatistiklere göre, bu yılın başında, ülkenin nüfusu 24 bin 801 kişi arttı, ancak geçen yıl aynı dönemde bu rakam 51 bin 4 kişi olmuştu.

İsveç İstatistik'teki nüfus istatistikçisi Tomas Johansson, 2005'ten bu yana yılın ilk altı ayında görülen en düşük nüfus artışı dedi.

Yılın ilk altı ayında, önceki yıllara göre daha fazla insan öldü. Bu yılın ilk yarısında İsveç'te 51 bin 405 kişi öldü. Bu rakamlar en son 1869'da  55 bin 431 olarka görülmüştü. O zamandan bu yana İsveç'te yılın ilk altı ayında hiç bu kadar ölü görülmedi.

Açıklanan rakamlar 2015 – 2019 ortalamasının sayısal olarka 4.633 ölüm daha üzerinde. 

Korona salgınının İsveç'te doğan çocuk sayısını etkileyip etkilemediğini söylemek için henüz çok erken.

Johansson, "Bu yıl doğan ve istatistiklerimize dahil olan çocuklar 2019 gibi erken bir tarihte oluşturuldu, bu nedenle koronavirüs İsveç'te doğan çocuk sayısını etkilediyse, yalnızca birkaç ay içinde bunu da göreceğiz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi