Edinilen bilgilere göre, çocuğunu okuldan almak için Farst'a metro istasyonundan çıkarak yaya bir şekilde okula gitmeye çalışan anne, bölgede bulunan köprünün altından geçerken, bir kişinin saldırısına uğradı. Darp edilip tezavüz edilen talihsiz kadının çığlıklarını kimse duymadı. Saldırgan uzaklaştıktan sonra hemen polisi arayan kadın yaşadıkları üzerine şoka girdiği ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Talihsiz kadının hastanede tedavisine devam ediliyor.

Olayın 25 Kasım Pazartesi günü meydana geldiğini belirten polis, failin yakalanması için çok çalıştığını ancak hala yakalanmadığını söyledi.

Stockholm Polisi'nden Anna Westberg "Bu kişiyi yakalamamız çok önemli" dedi.

Stockholm Polisi iki haftadan fazla bir süredir durmadan bu olayın failini bulmak için arıyor. 25 Kasım Pazartesi günü beş buçuk civarında, Stockholm'ün güneyindeki Farsta'da metro yakınında gerçekleşti.

Farstavägen 118'deki metrodan çıktığında bir kişi ile karşılaştığı, kimliği belirsiz kişi bir süre kadına yakın yürüdükten sonra, alt geçite gelince birden kadının üzerine atladığı belirtildi.

Kadının kafasını yere vurarak darp ettikten sonra, kadına tecavüz ettiği belirtildi.

Polis, bir tanığın kadının çığlıklarını duyduğu ve olay yerine gelmesiyle saldırganın kaçtığından şüpheleniyor.

Stockholm bölgesindeki polis sözcüsü Anna Westberg, "Bu çok büyük bir tecavüz, çünkü çok fazla şiddet kullanıldı" dedi.

Polis o zamandan beri tecavüzcüyü yakalamak için çok yönlü çalışmalar yapmasına rağmen, saldırganı bulamadı.

Anna Westberg, şu anda failin kim olduğunu hala bilmiyoruz ifadelerini kullandı.

Polis, saldırganın bulunması için vatandaştan destek istedi. Saldırganın tarifini veren polis, ilgili gün ve tarihte olayı gören varsa polise haber vermesini istedi.

Saldırganın tarifi:

- Yaklaşık 40 yaşında
- Yaklaşık 180 santimetre uzunluğunda
- Güçlü bir fiziğe sahip
- Kısa saç modeli
- Düzgün fiziğe sahip ve sakalsız
- Bakımlı bir erkek

Olayın yaşandığı gün üzerinde: Koyu mavi yelek, bar sırt çantası vardı denildi.

Daha fazla bilgi yok mu sorusuna?

Saldırgan İsveççe konuştuğunu biliyoruz. Bu onun İsveçli olduğu anlamına gelmez, ancak İsveççe konuştuğunu biliyoruz denildi.

Bu kişinin daha fazla suç işleyebileceğinden korkuluyor mu soruna? ise: Spekülasyon yapmak istemiyorum ama bu göz ardı edilemez. Bu kişiyi yakalamak için elimizden gelen tüm imkanları kullanmamız önemlidir diyen polis sözcüsü Anna Westberg birşey bilen varsa 114 14 nolu numaradan polise bilgi versin dedi.

Editör: İsveç Gündemi