İsveç resmi haber ajansı TT'nin haberine göre, İsveç'in Göteborg şehrine bağlı Trollhattan kasabasında Kronen okuluna saldırıda ölenlerin sayısının ikiye çıktı. Öğleden önce ''Yıldız Savaşları'' filiminde kullanılan bir kostümle okulun kafeteryasına giren 20 yaşlarında bir bıçaklı saldırgan dört kişiyi yaralarken, yaralılardan bir öğretmenin olay yerinde öldüğü bildirildi.

Olay sonrası 11-15 yaşlarında 3 öğrencide ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken öğrencilerden birininde tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

Polis tarafından vurulan saldırgan ve diğer iki öğrencinin durumunun kritik olduğu belirtilirken, olay yerine giden İsveç Başbakanı Stefan Lövfen'de, İsveç'in zor bir sınavdan geçtiğini söyledi. Ölenlerin ailesinin acısını paylaştığını belirten Löfven, katliam karşısında söylenecek kelime bulamadığını vurgularken, ailelere her türlü desteğin verileceğini açıkladı.

Göçmenlerin yoğun yaşadığı bir bölgede bulunan Koronen okulunda 400 öğrencinin eğitim aldığı belirtilirken, öğrencilerin büyük bir bölümünün göçmen kökenli olduğu bildirildi.


İşte o saldırgan!



Editör: İsveç Gündemi