İsveç'te 35 bin Ukraynalının oturum vizesi uzatıldı İsveç'te 35 bin Ukraynalının oturum vizesi uzatıldı

NWT'ye göre, eski müdürün çalıştığı okulda, öğrecilerin kurs için yaptıkları ödemeleri kendi cebine indirdi. 2015 yılından bu yana hakkındaki yargılama devam eden müdürün hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

50'li yaşlarında olan müdürün okul parası ile kendine bir şeyler satın aldığı söyleniyor. Okul parasını ve mallarını zimmete geçirmek suçundan hakkında dava açılan müdüre uzun süren yargılama sonucunda iki yıl dokuz ay hapis cezası verildi. 

Ayrıca mahkeme, Region Värmland (Värmland Bölgesi) okul müdürüne o zamanki (eski adıyla Landstinget i Värmland) okula yaklaşık 4,9 milyon SEK tutarında tazminat ödemesine hükmetti.

Duruşma sırasında, yaklaşık kırk kişi, zanlının kurs ücretlerinden gelen parayı nasıl arakladığı, faturaları manipüle ettiği ve hiç alınmadığı halde okul adına siparişler verdiği konusunda ifade verdi.

Şüphelerin ortaya çıkması üzerine görevinden uzaklaştırılan eski okul müdürü, 2012-2015 yılları arasında işlendiği iddia edilen suçları büyük ölçüde yalanladı. Ancak elde edilen belge ve bilgiler ışığında mahkeme müdüre hapis artı para cezası verdi.

Editör: İsveç Gündemi