İsveç'li hemşire Israa Abdali, başkalarının cesaret edemediği bir işi yaparak, savaş mağdurlarına yardım etmek için Suriye'deki tehlikeli bölgelere gidiyor. Yaptığı iş ve yardımları nedeniyle övgü odağında olan Müslüman hemşire, 18 Aralık'ta düzenlenecek olan İsveç Kahramanları Gala'sında "Dünyadaki İsveç Kahramanları" ödülü alacak.

İnsanların yaptığım işin önemli olduğunu düşündüklerini bilmek harika bir duygu olduğunu söyleyen hemşire Israa Abdali, Suriye'deki savaşın mağdurları hakkında çoğundan daha fazlasını biliyor. İsveçli, ancak kökleri Suriye'de. Son yıllarda, boş zamanlarının çoğunu savunmasız bölgelerde insanlara yardım etmek için harcadı. Neredeyse başka hiçbir kuruluşun gitmeye cesaret edemediği bölgelerde gönüllü olarak görev aldı.

2015'teki büyük mülteci akışı sırasında katılımı artmaya başladı. Israa Abdali, muhtaçlara yardım etmek ve hayat kurtarmak için Midilli adasına gitti. Daha sonra günlük yaklaşık 3 bin mülteci ve göçmen geldiğini belirten hemşire, teknelerle gelen mültecilere sağlık hizmeti veren hemşire daha sonra Suriye'deki savaş bölgesine gönüllü olarak gitti.

Göç dalgasının yoğun olduğu zamanlarda suda ölenlerin çoğu küçük çocuklardı diyen, Israa Abdali, "ölmekte olan çocuklar için hiç hazırlıklı değildim ve en kötüsü bütün adada sadece iki ambulans olması ve ambulansın gelmesi en az bir saat zaman alıyordu" diyerek gördüğü olaylar karşısında soğuk kanlı olup daha çok insanın hayatını kurtarmak için mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

2017 yılında, gönüllü olarak çalıştığı ve İsveç'ten Suriye'ye yardım çalışmaları yapılan, Suriye'nin Stand'ında göreve başladı.

İsveç'te Suriye'ye kadar olan konteynerlerde taşıdığı tıbbi malzemeleri, hijyen ürünlerini ve kıyafetleri burada topluyor. Türkiye üzerinden bölgeye yiyecek, su ve kömür gibi ihtiyaçları da alıp Suriye'ye götüren hemşire İsveç'in her yıl verdiği "Dünyadaki İsveçli Kahramanlar" ödülüne layık görüldü.

18 Aralık'ta verilecek ödülü almak için İsveç'teki programa katılacak olan hemşire, kendisine verilecek olan ödülün gurur verici olduğunu belirtti.

Editör: İsveç Gündemi